Costica Constanda, despagubire uriasa de la Primaria Capitalei! Milionarul va primi 10% din bugetul primariei

36

Omul de afaceri Costica Constanda va primi o despagubire uriasa de la Primaria Capitalei. Aproape 130 de milioane de euro, spune el, adica in jur de 10% din bugetul Primariei Bucuresti.

Loading...

Instanta Suprema a decis ca banii ii revin ca despagubiri dupa ce nu a fost lasat sa ridice blocuri pe un teren cumparat langa parcul Herastrau, dar nici in parcul Bordei ce-i fusese oferit la schimb de Primarie. Primaria incearca sa ajunga la o intelegere amiabila pentru ca-i este imposibil sa plateasca intr-o singura transa intreaga suma.

In 2003, Costica Constanda a cumparat peste 3 hectare de teren la marginea parcului Herastrau, de la cineva care le obtinuse dupa ce cumparase, la randul lui, drepturi litigioase.

Primaria Capitalei construise insa deja acolo vile de lux si denumise cartierul „Satul Francez”.

Asa ca edilii de atunci i-au oferit lui Constanda parcul Bordei, aflat in apropiere, intr-o zona la fel de scumpa. Omul de afaceri intentiona sa construiasca blocuri in perimetrul parcului.

Parcul Bordei ar fi devenit o bijuterie imobiliara pentru Costica Constanda. Se afla intr-o zona exclusivista din Bucuresti, zona Primaverii, la cativa metri de fosta resedinta a lui Nicolae Ceausescu. Este o zona deosebit de verde de 3.3 hectare, in jurul parcului Floreasca.

Societatea civila si activistii de mediu s-au opus vehement planurilor lui Constanda, iar intelegerea cu primaria a picat. Costanda a ramas cu Satul Francez si a incercat sa ridice blocuri acolo. Chiar a cerut pentru asta un plan urbanistic zonal, pentru care s-au dat si lupte corp la corp in sedintele Consiliul General.

Pana la urma, Planul Urbanistic nu a fost aprobat de consilieri, iar Constanda a dat primaria in judecata. inalta Curte a decis acum ca omul de afaceri sa restituie Satul Francez primariei cu tot cu vile. Va primi in schimb 76 de milioane de euro. Omul de afaceri spune insa ca suma totala, in care intra si dobanzile acumulate in anii de judecata, s-ar ridica la 130 de milioane de euro.

intr-un raspuns pentru stirile PRO TV, Costica Constanda spune ca toti acesti ani l-au consumat financiar si emotional. Sugereaza totusi ca este dispus sa ajunga la o intelegere amiabila cu Primaria, pentru a gasi impreuna o modalitate in care poate primi suma, ce reprezinta aproape 10% din bugetul institutiei.

O intelegere amiabila isi doreste si primarita Gabriela Firea: “Nu avem acesti bani. Este clar ca trebuie sa respectam decizia, avocatii nostri vor intra in discutii pentru plati amiabil.”

Primaria este oricum in pericol de a fi executata silit. Doar catre societatea de termoficare Elcen are de platit 100 de milioane de euro, arata stirileprotv.