Ministrul Sanatatii anunta ca se va ajunge cu vaccinarea obligatorie si in Romania

17

Ministrul Sanatatii Victor Costache a declarat ca sustine o lege a vaccinarii, insa a refuzat sa spuna daca sustine vaccinarea obligaorie. Ministrul Sanatatii a mai spus ca sunt 17 tari din Uniunea Europeana unde vaccinarea este obligatorie si, probabil, la acest lucru se va ajunge si in Romania.

Loading...

„Am avut multe intalniri saptamanile acestea si la sfarsitul lui februarie, inceputul lui martie, avem o dezbatere publica exact pe aceeasi tema si pe vaccinare”, a raspuns ministrul Sanatatii, intrebat daca sustine vaccinarea obligatorie, conform Digi24.

„Ce este foarte important: sa aratam ca vaccinarea este un curent pozitiv. Acum 10 ani a fost o campanie impotriva cancerului de col uterin care s-a soldat oarecum cu un esec, deoarece comunicarea a fost foarte slaba. Vedeti, o singura campanie prost gandita a dat nastere la acest curent antivaccinare din Romania. Trebuie sa reversam acest trend si sa avem o comunicare mult mai buna. (…) Niciodata un cuplu nu va dori raul copilului, atunci trebuie sa fie informati corect. Trebuie sa lucram pe acest bazin foarte mare de tineri si parinti nehotarati. Sunt pentru o lege a vaccinarii si trebuie sa vedem cum o implementam, ce inseamna obligatoriu. Lucram cu colegii din comisia de sanatate”, a precizat Victor Costache.

El a adaugat ca sunt 17 tari in Uniunea Europeana unde vaccinarea este obligatorie si „probabil se va ajunge la acest lucru si in Romania”.

„Nu pot sa imi asum ceva inainte de pronuntare. Ar insemna sa arat o lipsa de respect fata de ceea ce se discuta in comisia de sanatate si ceea ce hotarasc specialistii”, a mai spus ministrul.