Ludovic Orban a decis: Guvernul isi asuma raspunderea pe buget!

13

Guvernul isi asuma raspunderea pe buget, a declarat Ludovic Orban in sedinta de Guvern. „Am luat decizia de a ne angaja raspunderea pentru trei proiecte de lege: Legea bugetului de stat, Legea bugetului asigurarilor sociale de stat si legea de corectare a OUG 114, care a provocat efecte devastatoare in economia romaneasca.

Loading...

Decizia de angajare a raspunderii este o decizie responsabila si indispensabila pentru atingerea obiectivului de a reusi pana pe 31 decembrie sa oferim Romaniei un buget de stat care sa stea in picioare, sa se bazeze pe realitatile economice si sa ofere posibilitatea fiecarui roman, fiecarei firme sau autoritati locale sa stie la ce sa se astepte pentru 2020”, a declarat Ludovic Orban, la inceputul sedintei de Guvern.

Premierul a afirmat ca o dezbatere in Parlament pe Legea bugetului de stat ar insemna ca bugetul pentru 2020 sa nu fie adoptat pana la finalul anului.

„Dupa cum arata programul e foarte dificil ca printr-o dezbatere normala in Parlament sa putem finaliza bugetul de stat si bugetul asigurarilor de stat in termenul stabilit

Angajarea raspunderii va permite fiecarui parlamentar si grup parlamentar sa prezinte amendamente la proiect”, a spus Orban.

Klaus Iohannis a declarat ieri ca ar sprijini angajarea raspunderii Guvernului pe buget, daca executivul va decide asta sub presiunea timpului scurt pana la finalul anului. referitor la buget, presedintele a spus ca este unul bun, care permite continuarea unei politici pozitive in domeniul salarizarii si al pensiilor.

„Daca guvernul se hotaraste sa promoveze bugetul din motive de calendar prin angajarea raspunderii mi se pare o varianta fezabila, nu cred ca trebuie sa vorbesc eu cu liderii politici.

Toata lumea intelege ca e mai putin timp si exista o promisiune ferma a guvernului de a realiza bugetul pana la sfarsitul anului.

Usor – usor, celelalte variante nu mai sunt fezabile. Angajarea raspunderii e o varianta pe care as sprijini-o”, a declarat Iohannis.

in legatura cu posibilitatea ca angajarea raspunderii sa fie atacata la CCR, presedintele a declarat ca asta va duce la o intarziere in adoptarea bugetului, ceea ce nu ajuta pe nimeni.