Ministrii USRPLUS si-au depus demisiile: „Mergem mai departe”

6

Ministrii USR PLUS si-au depus demisiile, marti dimineata, la Guvern. Premierul Florin Citu nu era prezent in Guvern la acel moment, mentioneaza televiziunile de stiri. Prin urmare, el nu a avut nicio intalnire cu demisionarii.

„In aceasta dimineata am facut ceea ce am anuntat. Am inregistrat si depus demisiile, impreuna cu ministrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe”, a anunta Barna.

Loading...

Copresedintele formatiunii, vicepremierul Dan Barna, a anuntat, luni seara, ca ministrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Florin Citu.

„Florin Citu a dinamitat constient si perfect responsabil aceasta coalitie”, a sustinut Barna.

Tot marti, reprezentantii USR PLUS sunt asteptati la Palatul Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis invitandu-i sa discute in contextul crizei guvernamentale. Barna a precizat ca reprezentantii USR PLUS vor participa la consultarile cu seful statului, dar a subliniat ca actuala criza politica poate fi solutionata prin schimbarea premierului Florin Citu.

„Mesajul si mandatul este unul foarte clar si neechivoc: un nou premier in cel mai scurt timp. Putem continua sa facem reformele si Romania poate sa mearga mai departe in aceasta coalitie, despre care noi credem ca este singura care poate sa guverneze Romania in acest moment. O coalitie USR PLUS – PNL – UDMR; un nou premier. Lucrurile se pot inchide in cateva zile”, a afirmat Barna, la Palatul Parlamentului, conform Aktual24.

Premierul Florin Citu a declarat, luni, referitor la anuntul privind retragerea din Guvern a ministrilor USR PLUS, ca trebuie sa vada mai intai documentele, mentionand ca „raul cel mai mare pentru Romania a fost facut cand USR PLUS s-a asociat cu AUR, un partid extremist”.

Citu a mai spus ca ministrii USR PLUS s-au comportat ca „niste copii rasfatati”, mentionand ca in acest moment este vorba de interesele romanilor.

„Era normal cand depui o motiune alaturi de AUR sa-si dai demisia din Guvern. Eu nu am vazut nimic, sa vedem mai intai documentele, dar eu cred ca raul pentru Romania a fost facut atunci cand s-au asociat cu AUR. Acela este cel mai mare rau. (…) Stati sa incepem sa primim demisiile, inca nu am documentele, deci nu are sens sa discutam aceste lucruri. Cred ca au fost declaratii, am mai vazut declaratii in aceasta perioada, dar repet, cel mai mare rau pentru Romania a fost facut cand s-au asociat cu AUR, acest partid”, a adaugat Florin Citu.

El a mentionat ca va vedea care sunt pasii urmatori cand va primi documentele de demisie.

„Am spus ca in Romania coalitia de dreapta este cea care trebuie sa guverneze, dar e adevarat ca este complicat atunci cand cei de dreapta sau cei pe care ii credeam de dreapta se asociaza cu un partid extremist, dupa aceea ii vor langa si pe socialisti, se pare ca nu erau de dreapta, ci doar credeam noi”, a adaugat premierul.

El a sustinut ca sunt multe proiecte care trebuie adoptate in perioada urmatoare, mentionand ca ministrii USR PLUS s-au comportat „ca niste copii rasfatati”.

„Noi vrem sa guvernam Romania, nu este vorba de impacare, ci de interesele Romanilor si aici s-au comportat, din pacate, ca niste copii rasfatati”, a adaugat premierul.

Citu a mai spus ca singura certitudine este ca cei de la USR PLUS au legitimat un partid extremist.

„Au semnat alaturi de el o motiune impotriva lor, ceea ce numai Dragnea a mai facut. Deci doua dintr-o lovitura: l-au legitimat pe Dragnea si au legitimat si un partid extremist. Singura certitudine pe care o avem acum este ca au facut o schema a lui Dragnea si au semnat cu AUR. (…) Certitudinea este ca cei de la USR PLUS au legitimat un partid extremist si au copiat metoda Dragnea”, a afirmat Citu.

Intrebat daca ar conduce un guvern sustinut de PSD, el a spus: „Nu vad cum se poate face asta. (…) Nu folosesc metodele lui Dragnea, nu dau propriul Guvern jos”.

Citu a mai afirmat ca va face o noua majoritate prin negocieri.

„Am aratat ca am construit in jurul meu o echipa si am pornit cu cativa oameni in spate si acum am aproape tot partidul, veti vedea ca si in Parlament voi reusi sa fac o majoritate”, a adaugat Citu, fara sa precizeze cu cine ar putea face majoritatea.

Copresedintele USR PLUS Dan Barna anunta ca ministrii acestei formatiuni se retrag din Cabinetul Florin Citu si ca isi vor depune demisiile marti dimineata.