Klaus Iohannis face anuntul care provoaca fiori PSD-ului! Alegerile locale vor fi in doua tururi

4

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, la Palatul Cotroceni ca „in foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislatie pentru alegerea primarilor in doua tururi”.

Loading...

”In foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislatie pentru alegerea primarilor in doua tururi. Alegerea primarilor va fi promovata in foarte scurt timp. E solutia cea mai buna. Apoi, va intra in circuitul legislativ si apoi vom vedea cum decurg lucrurile. Nu e rolul meu sa va spun ce va face guvernul”, a declarat Klaus Iohannis.

Intrebat despre plangerea lui Marcel Ciolacu, inaintata institutiilor europene, in care vorbeste despre un „abuz nemaiintalnit”, Iohannis a raspuns scurt: „E interpretarea lui”.

Surse guvernamentale au anuntat deja ca o ordonata de urgenta pentru alegeri in doua tururi este in circuitul de avizare, noteaza Aktual24.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marti, dupa sedinta CEx, ca PSD va trimite o scrisoare liderilor europeni si tuturor europarlamentarilor pentru a acuza intentia Executivului de a schimba legile electorale.

„Am mai luat o decizie sa trimitem o scrisoare din partea PSD atat la presedinta Comisiei Europene, cat si la grupul social democrat, cat si la toti europarlamentarii. Acest abuz de a schimba legile electorale in ciuda unor recomandari ale Comisiei de la Venetia, nu ai voie sa modifici aceste legi cu doua-trei luni inainte de momentul electoral”, a declarat presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Presedintele interimar al PSD se plange in scrisoare trimisa inclusiv Comisiei de la Venetia ca „fortele politice care guverneaza” abuzeaza de mandatul dat de parlament si „intreprind demersuri care risca sa afecteze increderea in democratia romaneasca si statul de drept”.

„Operarea unor modificari atat de ample asupra legislatiei electorale cu foarte putin timp inainte de data alegerilor, ar crea un precedent inacceptabil in spatiul Uniunii Europene”, se mai arata in scrisoare transmisa de Ciolacu presedintelui Comisiei Europene, presedintelui Parlamentului European si Comisiei de la Venetia.