Rares Bogdan anunta ca nu candideaza la Primaria Capitalei! „Eu, ca presedintele, pas cu pas”

6

Vicepresedintele PNL, Rares Bogdan, a anuntat ca Ludovic Orban va fi premierul Romaniei in urmatorii cinci ani.

Loading...

Rares Bogdan a anuntat ca nu vizeaza, in acest moment, nici fuctia de premier, nici candidatura la primaria Capitalei si a acerut sa fie scos din orice sondaj. Pe de alta parte, prim-vicepresedintele PNL a anuntat ca alegerile anticipate sunt absolut necesare si ca in urmatoarele sapte zice vor fi surprize mari pe scena politica.

„Constitutional si neeludand constitutia, presedintele a fost clar azi, premierul a fost clar vineri, eu am fost prezicator pe 30 decembrie cand am zis ca vor fi anticipate. Modalitatea o veti afla de la premierul Romaniei si presedintele partidului. Presedintele a prezentat o stare de lucru extrem de serioasa. O majoritate constituita din 8 grupuri cu PNL inclusiv releva posibilitatea de a avea anticipate. Domnia sa a vorbit si de intentia de doua tururi de scrutin si alte masuri care vor fi luate de guvernul Orban prin OUG sau asumare. Nu am sa dezvalui eu strategia, exista si este pusa la punct dar este normal ca fiecare om angrenat sa isi faca treaba in functie de prerogative. In acest caz, premierul va anunta. Eu spun si am spus, desi mi-a fost pus in gura si nu era afirmatia mea, ci a lui Dan Andronic pe 30, nu este de dorit demisia premierului, eu personal nu consider ca demisia ar fi prima optiune si recomand alta varianta. Electoratul a solicitat cateva lucruri si noi vom pune tot in aplicare, absolut tot. Daca va uitati pe promisiunile nostre electorale, vezi vedea ca nimic din ce am promis nu vom vor rata in urmatoarele saptamani. Prin OUG sau asumarea raspunderii. Nimic si cand spun nimic o spun raspicat! Nimic din ce isi doreste electoratul nu vom rata. Ludovic Orban stie ce are de facut si sunt convins ca are hotararea necesara, are partidul in spate, are presedintele. Nu exista conflic intre palate. Avem un premier desemnat prin vot secret, Ludovic Orban. A fost, este si va fi premierul Romaniei. Eu, Rares, stiu sa merg dupa modelul presedintelui PAS CU APS. Am sarit deja niste etape pentru ca oamenii m-au simpatizat, nu ma grabesc in aceasta viata. Nu voi candida la primaria Capitalei, sa nu ma bage in sondaje. Lucrurile sa fie clare. Nu voi fi acum premier, am timp in alte guvernari. Avem premier pentru 5 ani de zile, Ludovic Orban”, a declarat Rares Bogdan la RomaniaTV.

Presedintele Klaus Iohannis spune ca nu a propus Guvernului sau premierului demisia, pentru declansarea alegerilor anticipate. „Noi discutam pe oportunitati politice si, daca voi cere eu vreodata unui guvern demisia, veti auzi acest lucru de la mine”, afirma Iohannis. El mai spune ca alegerile anticipate trebuie facute cu cat mai repede, cu atat mai bine. „Dupa parerea mea este imposibil de gestionat un an intreg cu asa mare majoritate pesedista in Parlament”, considera Iohannis.

„Eu nu am propus in niciun fel Guvernului sau premierului demisia. Noi discutam pe oportunitati politice si, daca voi cere eu vreodata unui guvern demisia, veti auzi acest lucru de la mine. Va amintiti ca am cerut demisia unor guverne, cateodata cu succes, cateodata demisia a venit putin mai tarziu. Nu am discutat acest aspect”, a declarat, miercuri, Klaus Iohannis.

El a mentionat ca prefera alegerile anticipate. „Pot sa va spun ca am o varianta preferata care se numeste alegeri anticipate”, a afirmat Iohannis.

Referitor la o varianta de premier, Iohannis a spus: „Vom ajunge in aceasta solutie si atunci veti vedea foarte concret cum vom aborda discutiile”. Iohannis a mai spus ca alegerile anticipate se impun dintr-un motiv foarte clar si foarte simplu.

„Am avut in 2019 alegeri care au fost castigate net de PNL si pierdute de PSD, am avut alegeri prezidentiale care au fost net castigate de mine, ca si reprezentant sau ca si candidat al Partidului National Liberal, si au fost clar pierdute de PSD. Toate, dar absolut toate sondajele din ultima vreme arata ca romanii isi doresc o schimbare o schimbare inclusiv in Parlament, romanii isi doresc ca PSD sa plece de la putere si trebuie sa fim foarte realisti. Am castigat europarlamentarele, am castigat prezidentialele, insa in Parlament sunt tot aceiasi parlamentari care au fost alesi in 2016 si PSD are un numar foarte mare de parlamentari si PSD nu doreste sa lase puterea din mana si atunci este natural, in aceasta situatie in care romanii isi doresc o schimbare, au spus-o la fiecare alegere, sa purcedem cat mai repede la alegeri parlamentare”, a declarat seful statului.