Klaus Iohannis, mesaj dupa alegerile din Republica Moldova: Felicitari pentru spiritul civic si optiunea clara pentru integrare europeana!

10

Presedintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj dupa alegerile din Republica Moldova, în care îi felicita pe moldoveni pentru vot si pentru „optiunea clara” pentru integrare europeana. seful statului afirma ca România „va fi alaturi” de Republica Moldova în sustinerea reformelor din aceasta tara.

„Felicitari cetatenilor R. Moldova pentru spiritul civic si optiunea clara pentru reforme, stat de drept si integrare europeana! Felicitari Maia Sandu pentru curaj, perseverenta si viziune! România va fi alaturi de R. Moldova în sustinerea reformelor si parcursului european!”, a transmis Klaus Iohannis luni dimineata, pe Twitter.

Loading...

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui Maia Sandu, principalul partid proeuropean din Republica Moldova, a câştigat clar alegerile parlamentare anticipate de duminica, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorala Centrala (CEC), dupa numararea voturilor din 99,58% dintre secţiile de votare.

În urma numararii voturilor din 2.141 din totalul celor 2.150 de secţii de votare, PAS a înregistrat un procent de 52,53% din voturi, depaşind astfel categoric principala formaţiune politica de stânga, Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS), care a fost votat de doar 27,36% din electorat, scrie Agerpres.

Datele CEC arata ca Partidul Politic „Şor” (PPŞ) a beneficiat de susţinerea a 5,78% dintre alegatori, acesta fiind urmat de Blocul Electoral „Renato Usatîi”, cu 4,11% din voturile alegatorilor.