Masura fara precedent luata de oficialii maghiari: Ungaria mobilizeaza garda civila la granita cu Romania!

4

Membri ai garzii civile vor fi mobilizate, incepand cu acest weekend, pentru a sprijini misiunea de patrulare a politiei, in scopul apararii granitei Ungariei cu Romania, in zona Kiszombor si Nagylak, informeaza MTI.

Loading...

13 asociatii de garda civila vor fi mobilizate pana pe data de 15 iunie, potrivit lui Istvan Batiz, presedintele organizatiei judetene din Csongrad. Alaturi de politisti, voluntari vor patrula, intre orele 18 si 6 dimineata.

Patrulele vor activa in punctele de trecere a frontierei, in zona Kiszombor, Tiszasziget si Makó, precum si pe malul Muresului. Vigilenta sporita va fi acordata in toate teritoriile in care vor fi alertate „activitati de frontiera deosebite, precum si acolo unde se impune reactia imediata a politiei. incepand de sambata si angajatii Armatei Ungare participa din nou la activitatile de aparare a granitei.

in decurs de trei luni, doua sute de soldati vor fi angrenati, pe schimburi, in apararea frontierei. in total, o mie de militari indeplinesc sarcini de sustinere la granita ungaro-sarba, sub coordonarea politiei.”, relateaza agentia maghiara MTI. Jurnalisti ai publicatiei G4 atrag atentia asupra faptului ca acest tip „de militarizare a vietii publice” initiate de Budapesta, si-a gasit expresia si in Romania. Initiativa legislativa venita din partea UDMR, si „adoptata tacit pe 25 martie de catre Senat”, prevede infiintarea aceluiasi tip de unitati de voluntari pentru asigurarea ordinii publice, scrie Adevarul.