CNCAV, despre decesul femeii din Bacau in ziua vaccinarii: Nu are legatura cu vaccinul

129

Directia de Sanatate Publica Bacau a anuntat vineri, in jurul orei 19.00, decesul unei femei in varsta de 73 de ani, cunoscuta cu multiple afectiuni cronice, care fusese vaccinata impotriva COVID. Comitetul national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea (CNCAV) afirma intr-un comunicat ca decesul femeii nu are legatura cu vaccinul.

Din datele primite pana la acest moment, persoana a fost vaccinata impotriva COVID- 19 in cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judetean de Urgenta Bacau. in perioada de supraveghere post-vaccinala, persoana nu a prezentat modificari ale starii de sanatate. Dupa perioada de monitorizare, persoana a parasit centrul de vaccinare, fara alte acuze, se arata intr-un comunicat CNCAV.

Loading...

„Aceasta a fost ulterior transportata la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a aceluiași spital, unde a intrat in stop cardio-respirator și nu a raspuns la manevrele de resuscitare. Informatiile primite pana la acest moment sugereaza o suprapunere de evenimente fara legatura de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce incadreaza cazul in categoria evenimentelor coincidente”, mai precizeaza comunicatul.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, evenimentul coincident este definit ca „evenimentul produs dupa vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”.

La acest moment, cazul se afla in observatia DSP Bacau, care va prezenta concluziile analizei, anunta comunicatul CNCAV.