Martyn Birchall, sportiv de cursa lunga! Sotul ministrului Justitiei, a alergat pentru zecea oara la Maratonul Bucuresti!

344

Maratonul de la Bucuresti, desfasurat sambata si duminica, pe 12 si 13 octombrie, a reusit sa adune numerosi sportivi de cursa lunga. Organizata de Primaria Capitalei, intrecerea a strans la start mai mult de 20.000 de participanti din 75 de tari, acesta fiind un record al competitiei. Aceasta a fost a 12-a editie a Maratonului Bucuresti, iar organizatorii spera ca si la anul aceasta intrecere sa faca parte din categoria Bronze Level.

Loading...

Anul acesta au fost prezenti la Maratonul International Bucuresti Monica Rosu, Loredana Dinu, Alina Dumitru, Viorica Susanu, Doina Ignat si Andreea Raducan, anunta Gazeta Sporturilor.

Pe langa ei, s-au mai alaturat Martyn Birchall, sotul ministrului Justitiei, Ana Birchall. Acesta din urma nu este deloc strain de astfel de competitii. In 2012 a alergat la maratonul din Paris si in ultimii ani la maratoanele din Geneva si Singapore. De altfel, Martyn Birchall este la a zecea participare la maratonul bucurestean.

Au mai participat actorii Andi Vasluianu, protagonistul serialului „Profu’”, Olimpia Melinte, Victoria Raileanu, Adrian Nartea, Anghel Damian, George Pistereanu, stefan Iancu din serialul „Vlad”, Dorian Boguta si vedete ale postului Digi24 – jurnalistul Florin Negrutiu, unul dintre prezentatorii emisiunii „in fata ta”, Andreea Trusca, Digi Sport si Dan Filoti, realizator Digi Sport Matinal.

Dintre cei 20.000 de alergatori, peste 3600 au fost copii, care s-au intrecut in curse organizate special pentru categoria lor varsta. Numarul participantilor este unul imbucurator, fiind in crestere de la un an la altul. Mai mult, in Romania alergarea a devenit cel mai practicat sport de populatie.

Castigatorii curselor:

Maraton, feminin: Sophia Chesir (Kenya)
Maraton, masculin: Hosea Kipkemboi (Kenya)
Semimaraton, feminin: Madalina Florea (Romania)
Semimaraton, masculin: Maxim Raileanu (Republica Moldova)
Cursa de 10 km, feminin: Floretina Hriscu (Romania)
Cursa de 10 km, masculin: Ilie Stefirta (Republica Moldova)
Cursa de stafeta: „We are high” (Romania)