Ludovic Orban, prima reactie dupa victoria impotriva PSD: „Ce blat, daca au facut tot posibilul sa isi aduca oamenii la vot?”

Premierul Ludovic Orban a anuntat, luni, dupa esecul PSD de supune votului motiunea de cenzura ca „ceea ce s-a intamplat astazi este extrem de benefic pentru Romania”, scrie Aktual24.

„In 30 de ani nimeni nu a mai depus o motiune in vacanta parlamentara, in afara cadrului constitutional. Motiunea este cosumata in momentul de fata, urmeaza sa se pronunte CCR.

Loading...

Ceea ce s-a intamplat astazi este extrem de benefic pentru Romania, Guvernul trebuie sa fac afata unor provocari pe termen lung, are nevoie de capacitate deplina de exercitiu.

Vreau sa le multumesc formatiunilor politice care au fost alaturi de noi, care nu au participat la cvorum. Au inteles ca Romania are nevoie de guvern. Chiar daca erau prezenti toti parlamentarii PSD nu s-ar fi intrunit numarul necesar pentru cvorum. A exista o majoritate care ne-a sprijinit, le multumesc, au inteles ca motiunea nu are nevoie de aceasta potiune de cianura

Nimeni de la noi nu a avut nicio discutie cu Carmen Dan, am inteles ca este in izolare la domiciliu. Am avut discutii cu parlamentari ALDE pe care ii cunosc personal.

Eu nu pot sa cred ca vor depune o noua motiune de cenzura, vom sesiza CCR. Nu poti sa bagi cand vrei, cand ti se nazare. Ce blat, daca au facut tot posibilul sa isi aduca oamenii la vot? Nu au reusit”, a spus Orban.

Transparenta face diferenta