Umilinta pentru PSD si Ciolacu in Parlament. Social democratii nu au reusit sa asigure cvorum. Motiunea a fost anulata

Doar 226 de parlamentari au fost prezenti in Parlament la votul motiunii depuse de PSD. Sedinta a fost declarata inchisa. Numarul minim de parlamentari pentru asigurarea cvorumului era de 233. Prin urmare, motiunea nu se mai voteaza, Guvernul Orban ramane in functie, arata Aktual24.

„Voi cere excluderea tuturor celor cinci parlamentari PSD care au absentat. Categoric vom lua o decizie politica si vom anunta. In doua zile vom avea un comitet politic national. Daca motiunea s-ar fi votat am fi avut 250 de voturi”, a declarat Ciolacu.

Loading...

Cei cinci parlamentari PSD care au chiulit sunt: Catalin Radulescu, Carmen Dan, Adrian Todor, Dan Ciocan si Roxana Paturca. Paturca si Ciocan au refuzat, de altfel, sa raspunda la telefoanele disperate ale liderilor PSD.

Printre absenti se mai numara si cei 17 deputati ai minoritatilor nationale, care de obicei votau cu PSD.

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a anuntat, anterior, ca o va da afara din PSD pe Carmen Dan pentru ca nu a venit sa voteze motiunea de cenzura. Alti doi parlamentari absenteaza de la motiune.

„Care colegi? Cei trei imbolnaviti? Domnul Todor, domnul Radulescu si doamna Carmen Dan. Daca tot fortam asa lucrurile am sa propun Comitetului Politic National excluderea celor trei. Nu e niciunul bolnav”, a declarat Ciolacu.

Carmen Dan a anuntat ca este izolata la domiciliu, dupa ce a intrat in contact cu o persoana infectata. Ea sustine ca are si dovada de la DSP.

„Dupa o saptamana extrem de agitata, cu griji si ganduri de toate felurile legate de starea de sanatate a mamei mele, care in cursul saptamanii trecute a fost testata si ulterior confirmata cu virusul SARS-COV-2, astazi se contureaza a fi o zi de trista amintire, atat din punct de vedere personal, cat, mai ales, politic.

Confirm astfel zvonurile conform carora eu astazi nu voi fi prezenta in Parlamentul Romaniei pentru a vota alaturi de colegii mei pentru motiunea de cenzura impotriva guvernului Orban. In oricare alte conditii, nu cred ca e nevoie sa asigur pe nimeni ca as fi fost acolo. O fractura de mana sau de picior, o raceala mai mult sau mai putin banala sau orice alta problema de acest gen nu m-ar fi oprit sa ajung in Parlament.

Altfel spus, in aceeasi zi in care mama a fost confirmata eu am fost testata, iar rezultatul este negativ. Nu am simptome de niciun fel, doar ca legea imi impune sa stau in autoizolare, lucru pe care il voi respecta!”, a scris Carmen Dan pe Facebook.

In aceeasi situatie se afla si deputatul PSD de Arad Adrian Todor.

Catalin Radulescu „Mitraliera”, celebru pentru dezinformarile lansate in spatiul public, spune ca va absenta la vot pentru ca are bronsita. ”Exista posibilitatea sa nu votez motiunea, fiind bolnav in spital cu criza acuta de bronsita”, a declarat Catalin Radulescu.

Catalin Radulescu este intr-un conflict deschis cu Marcel Ciolacu, pe care il acuza ca este „omul statului paralel”.

Transparenta face diferenta