Ludovic Orban il acuza pe Teodorovici ca piteste un document care arata ca statul a ramas fara bani pentru cheltuielile bugetare!

10

Eugen Teodorovici „piteste” un document elaborat la nivelul Ministerului Finantelor, care ar arata ca nu pot fi sustinute cheltuielile bugetare, afirma liderul PNL, Ludovic Orban, potrivit caruia ordonanta de rectificare a bugetului se bazeaza pe venituri „scoase din burta”.

Loading...

„Orlando Teodorovici piteste un document care a fost elaborat de specialisti din Ministerul Finantelor – nu stiu daca a ajuns la primul ministru, probabil nu a ajuns la primul ministru, ca la gradul de desconsiderare pe care-l are, probabil, Orlando Teodorovici fata de Vasilica Viorica Dancila a considerat ca nu trebuie sa-i dea documentul, l-a pitit, l-a tinut ascuns – in care sunt foarte clare concluziile legate de nesustenabilitatea cheltuielilor bugetare.

Daca te uiti la ordonanta de rectificare a bugetului, iti dai seama ca au trecut niste venituri scoase din burta, mincinoase, care nu au nicio legatura cu realitatea”, a declarat Orban, citat de Ziare.com.

De asemenea, liderul PNL a mai acuzat ca Guvernul a facut „tot felul de smecherii” in plan financiar, cum ar fi intarzierea rambursarii TVA fata de companii, intarzierea unor plati pentru lucrari sau oprirea unor plati in cadrul Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL).

„Fac tot felul de smecherii ca sa mai amane deznodamantul, dar oricat ar incerca sa rostogoleasca catre anul viitor, catre decembrie, catre ianuarie, anul asta este clar ca deficitul bugetar va depasi 3,5% din PIB”, a mai spus presedintele PNL.

in aceste conditii, Ludovic Orban sustine ca „pastrarea acestui guvern creeaza niste riscuri uriase pentru Romania”.