Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban: In Uniunea Europeana, Partidul National Liberal este partidul cu cea mai indelungata istorie

7

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni, ca partidul pe care il conduce are cea mai indelungata istorie dintre toate formatiunile politice care exista in prezent in statele Uniunii Europene.

„In Uniunea Europeana, Partidul National Liberal este partidul cu cea mai indelungata istorie. Pentru ca Marea Britanie avea Tories şi Whigs, dar cu plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeana, Partidul National Liberal este partidul cu cea mai bogata istorie. (…) Pentru noi, cei din Partidul National Liberal, a face politica este mult mai greu decât pentru cei care se inscriu in alte partide politice, pentru ca noi avem o ştacheta, noi avem un termen de comparatie, noi avem inaintaşi care au realizat lucruri marete pentru România (…), au fost actorii principali in realizarea României moderne şi mai ales in emanciparea României”, a spus Orban la Ştefaneşti, cu ocazia manifestarilor dedicate sarbatoririi a 146 de ani de la infiintarea Partidului National Liberal, potrivit Agerpres.

Loading...

El a evocat, in context, personalitatea lui Ion C. Bratianu, care şi-a pus amprenta in mod decisiv asupra evolutiei României in a doua jumatate a secolului al XIX-lea.

„A fost un adevarat titan. Gânditi-va numai la un lucru, in perioada aceea daca tinea un guvern un an de zile, era mult. Ion Bratianu a condus guvernul timp de 12 ani, in conditiile in care şi-a pierdut aproape toti aliatii pe care i-a avut initial”, a mai spus liderul liberal.

Ludovic Orban le-a transmis participantilor şi un mesaj din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

„M-a sunat in aceasta dimineata domnul preşedinte Klaus Iohannis, care m-a rugat sa va transmit ‘La multi ani’ (…). Chiar daca nu este prezent, pentru ca trebuie sa participe la Consiliul European, este alaturi de noi, evident, pentru ca, sa nu uitam, Klaus Iohannis este preşedintele României, dar a fost inainte preşedintele Partidului National Liberal”, a mentionat Orban.

La manifestarile prilejuite de sarbatorirea a 146 de ani de la infiintarea Partidului National Liberal, organizate in localitatea Ştefaneşti au participat parlamentari, primari şi şefi de institutii din Argeş. Manifestarile au inceput cu depunerea de coroane de flori la Capela Bratienilor, dupa care a urmat un eveniment de evocare a principalelor momente din istoria liberalismului românesc, desfaşurat pe platoul din fata Vilei Florica, fosta reşedinta a Bratienilor.