Ludovic Orban arata dezastrul produs de Firea in Bucuresti: „Nu exista un plan al retelelor urbane, iar ca sa aflii cui apartine un teren din Bucuresti, dureaza 1 an de zile”

10

Presedintele PNL, Ludovic Orban, considera ca Bucurestiul este departe de ceea ce ar trebui sa fie o administratie inteligenta. Potrivit presedintelui PNL, Capitala nu are un Plan de urbanism general si nu exista o baza de date urbana.

Loading...

„Bucurestiul este foarte departe de ceea ce inseamna o administratie inteligenta, in serviciul cetateanului. Sistemul de parcari inca se bazeaza pe parcangii, fie ca sunt cei oficiali, angajati, fie ca sunt cei neoficiali, care practic percep taxe de protectie. S-au cheltuit 28 de milioane de euro pentru un sistem inteligent de management al traficului, dar sistemul nu functioneaza din lipsa unui contract de mentenanta si din cauza ca, atunci cand primaria a efectuat diverse lucrari publice, a stricat senzorii care masurau intensitatea traficului. Nu exista un plan al retelelor urbane, iar ca sa aflii cui apartine un teren din Bucuresti, dureaza 1 an de zile. Cand se construiesc pasaje, constructorii pornesc la drum cu un plan, iar cand sapa gasesc canalizari, cabluri si reteaua de metrou, despre care primaria nu stia”, a spus Ludovic Orban, presedintele Partidului National Liberal.

„Avansul tehnologic este fara precedent, iar viteza de evoultie a tehnologiei este uluitoare. Acest avans a modificat substantial nu numai decalajul dintre tineri si parinti, dar si dintre tineri si cei ce iau decizii publice. Deciziile publice nu vin in intampinarea asteptarilor tinerilor. La Cluj, am implementat solutii de smart governance si smart mobility, iar obiectivul nostru este sa devenim o primarie fara hartii. Avem deja 76 de proceduri digitale, folosim semnatura electornica si vom implementa in curand un functionar virtual, care sa lucreze 24 de ore, 7 zile pe saptamana”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca.

„Am construit piste pentru biciclete, am implemetat un sistem de transpor al elevilor care degreveaza traficul, avem 42 de autobuze electice iar pana in 2025 vrem ca toate autobuzele din oras sa fie electrice. in acest context, actiunile prin care dati sanse tinerilor sunt bune si pentru Romania si pentru Partidul National Liberal. A conta pe tineri astazi inseamna a paria pe cartea castigatoare.”, a mai spus Emil Boc.

Tineretul National Liberal a organizat cea de-a doua editie TNL Tech Hub – Smart Administration, eveniment la care au participat peste 150 de membri ai Tineretului National Liberal din toata tara.

Ce prezenti au adoptat si o rezolutie prin care alesii liberali au obligatia sa se implice pentru a ajunge la un sistem public in care birocratie sa fie inlaturata, platile sa se poata face prin transferuri bancare, institutiile publice sa fie prezente online si sa interactioneze in mediul virtual cu oamenii. Totodata, toate administratiile locale trebuie sa organizeze dezbateri publice privind introducerea votului electronic, la toate tipurile de alegeri.