Simona Halep trece fara emotii de revelatia Cori Gauff si se califica in sferturile de finala la Wimbledon!

6

Simona Halep, locul 7 mondial, s-a calificat luni fara emotii in sferturile de finala ale turneului de la Wimbledon, dupa ce a trecut cu 6-3, 6-3 de Cori Gauff (SUA, 313 WTA).

Loading...

Halep, 27 de ani, cap de serie numarul 7, s-a impus dupa o ora si 14 minute, in fata unei adversare in varsta de numai 15 ani, venita din calificari. Fostul lider mondial a controlat jocul in ciuda replicii curajoase a foarte tinerei sale adversare.

Halep a reusit doi asi, iar Gauff niciunul. Romanca a avut 14 greseli nefortate, de doua ori mai putine decat adversara sa.

La finalul meciului, romanca a declarat, potrivit BBC: „Sunt fericita ca pot juca din nou. Acesta este unul dintre turneele mele favorite. Ma bucur ca pot juca cel mai bun tenis al meu. Nu ma compar cu anul trecut pentru ca atunci am castigat Roland Garros, acest an este diferit, caut sa dau tot ce am mai bun de fiecare data cand pasesc pe teren”.

Accederea in sferturi i-a dus lui Halep 430 de puncte WTA si 294.000 de lire sterline.

Urmatoarea adversara a lui Halep va fi chinezoaica Shuai Zhang, care a eliminat-o luni pe ucraineanca Daiana Iastremska, 6-4, 1-6, 6-2. Shuai Zhang, 30 de ani, locul 50 WTA, a atins in premiera sferturile unui turneu de Mare slem.

Bilantul intalnirilor dintre Halep si Zhang este favorabil jucatoarei asiatice (2-1). Halep a fost invinsa de Zhang in primul tur la Australian Open in 2016. „Sper sa-mi iau revansa”, a afirmat Halep inaintea meciului cu Zhang.