Weekend cu temperaturi caniculare! Cum va fi vremea in iulie

13

Meteorologii anunta ca sfarsitul de saptamana vine cu vreme calduroasa si cu temperaturi in crestere, duminica fiind din nou anuntata canicula. Sambata se anunta temperaturi in crestere. Vor fi maxime de 33 grade in Moldova, 30 in Maramures, 33 in Crisana, 32 in Transilvania, 33 in Banat, 35 in Oltenia, 33 in Muntenia si 32 de grade in Dobrogea.

Loading...

Sambata vor fi putini nori in Capitala, iar temperatura va ajunge la 31 de grade.

Potrivit meteorologilor, in iulie valorile termice vor fi usor mai coborate decat cele specifice acestui interval la nivelul intregii tari. Pana la jumatatea lunii iulie, regimul pluviometric va fi excedentar in cea mai mare parte a tarii. August deputeaza cu temperaturi care se vor situa in jurul celor specifice acestei perioade.

Saptamana 08.07.2019 – 15.07.2019

Valorile termice vor fi usor mai coborate decat cele specifice acestui interval la nivelul intregii tari, dar mai ales in nord-estul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi excedentar in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in regiunile sudice, estice si sud-estice, precum si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali.

Saptamana 15.07.2019 – 22.07.2019

Temperatura aerului va avea valori usor mai coborate decat cele normale pentru aceasta perioada in regiunile extracarpatice, iar in rest vor fi in general apropiate de cele specifice acestui interval.

Cantitatile de precipitatii vor fi in general apropiate de cele normale pentru aceasta saptamana, posibil usor deficitare in regiunile intracarpatice dar si usor excedentare in extremitatea de sud-est a tarii.

Saptamana 22.07.2019 – 29.07.2019

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta perioada, pe intreg teritoriul Romaniei.

Cantitatile de precipitatii vor fi in general excedentare in regiunile centrale si la munte, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Saptamana 29.07.2019 – 05.08.2019

Mediile valorilor termice se vor situa in jurul celor specifice acestei perioade, la nivelul intregii tari.

Regimul pluviometric estimat pentru aceasta saptamana va fi apropiat de cele normal pentru aceasta perioada, in cea mai mare parte a teritoriului.