Ludovic Orban si Dan Barna, mustrari pentru colegii care au votat proiectul care trimite puscariasii acasa

8

Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a catalogat, vineri, proiectul de lege privind executarea la domiciliu a pedepsei cu inchisoarea, initiat de senatorul liberal Alina Gorghiu, drept o „aberatie” si a anuntat ca deputatii liberali vor vota impotriva, la Camera Deputatilor. Si liderul USR, Dan Barna a scris pe Facebook ca votul senatorilor USR, care au votat pentru acest proiect, a fost „o eroare”, iar la Camera, votul va fi impotriva.

„Este o aberatie. E un proiect de lege care a fost initiat de un senator al nostru fara a avea acordul grupului parlamentar din Senat, dar mai ales fara a avea acordul conducerii PNL. PNL nu sustine acest proiect de lege, Guvernul pe care il conduc este categoric impotriva acestui proiect de lege. Am dat mandat in camera decizionala, Camera Deputatilor, catre grupul parlamentar al PNL din Camera Deputatilor sa voteze impotriva acestui proiect care este contrar liniei politice a PNL de alegerea mea ca presedinte al PNL si, de asemenea, in cazul in care va trece de Camera Deputatilor, pentru ca am vazut ca la Senat au votat intr-o veselie aproape toti senatorii, il vom ataca la CCR. Acest proiect este neavenit, este un proiect care nu are nimic de-a face cu politica penala a statului român in viziunea Guvernului pe care il conduc, este un proiect care pare sa ofere solutii unor oameni certati cu legea si nicidecum sa ofere o solutie pentru problemele existente la ora actuala in România”, a declarat, pentru Agerpres, Ludovic Orban.

Loading...

Intrebat daca senatorul Alina Gorghiu ar putea fi sanctionat, presedintele liberalilor a raspuns: „S-a autodescalificat, nici nu mai are nevoie de vreo sanctiune. Beneficiaza din plin de sanctiunea cetatenilor”.

Dan Barna, presedintele USR a scris vineri pe Facebook un mesaj in care sustine ca senatorii partidului au gresti atunci când au votat proiectul senatorului PNL, Alina Gorghiu.

„Am primit mai multe intrebari legate de votul colegilor mei senatori la proiectul de lege PNL cu inchisoarea la domiciliu, proiect corelat cu cel privind bratara electronica de urmarire. Ca sa clarific aceasta tema si sa revenim la prioritatile reale din aceste zile precizez ca acel vot a fost o eroare, iar USR va vota la Camera Deputatilor, camera decizionala, impotriva acestei initiative”, a scris Dan Barna.

Persoanele condamnate la pedeapsa inchisorii pentru care s-a dispus executarea acesteia la domiciliu vor fi supravegheate in permanenta prin intermediul unei bratari electronice – prevede un proiect de lege votat marti de senatori intr-o sedinta de plen online.