Ludovic Orban anunta noi reguli pentru romanii care vin in tara

9

Ludovic Orban a anuntat miercuri noi reguli pentru persoanele care vin in Romania. Astfel, cei care intra in tara vor intra in carantina daca vin din state afectate de epidemia de coronavirus. Totusi, persoanele plasate in carantina pot evita sa stea 14 zile izolati daca fac in a cincea zi un test COVID si acesta este negativ.

„Stiti ca nu am mai actualizat lista tarilor, pentru ca la nivel european a fost o dezbatere si am asteptat sa se ia o decizie privind modalitatea unitara de introducere a masurilor privind deplasarile in cadrul UE, intre tari.

Loading...

Nu s-a luat o decizie, de aceea vom decide luni in cadrul Comitetului National pentru Situatii de Urgenta sa reintroducem restrictii pentru tarile care au un nivel de infectare superior celui din Romania, pe ultimele 14 zile”, a precizat Orban.

Aceste restrictii vor fi mai nuantate.

Pentru cei care vin in Romania si stau aici o perioada de maximum 3 zile nu se va impune obligatia carantinarii, daca vin cu un test COVID negativ efectuat cu 48 de ore inainte de intrarea in tara.

Daca vor sa stea mai mult de 3 zile, vor avea la dispozitie doua variante. Carantina 14 zile, in cazul in care doresc sa nu stea in carantina 14 zile, in a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar in cazul in care testul este negativ, la momentul primirii testului negativ vor putea iesi din carantina.