Klaus Iohannis avertizeaza: Nu imi doresc sa reintroducem restrictii, dar este posibil punctual, pentru ca altfel lucrurile scapa de sub control

17

Presedintele Klaus Ioahannis spune ca este posibil ca anumite restrictii sa fie reintroduse punctual, acolo unde sunt multe cazuri de coronavirus, pentru ca altfel „lucurile scapa de sub control”.

„Masurile care trebuie luate sunt cele individuale: masca, distanta, igiena. Dar sunt persoane care nu vor sa respecte toate normele si trebuie intervenit. Eu nu imi doresc sa reintroducem restrictii, dar e evident ca in anumite localitati si pe anumite segmente e posibil sa se reintroduca anumite restrictii,a pentru c altfel lucrurile scapa de sub control. Repet, nu-mi doresc sa introducem restrictii, dar daca numarul de infectari creste, e foarte posibil sa se reintroduca local, regional anumite restrictii”,a spus el.

Loading...

„Opinia aproape unanima a specialistilor este ca in Europa un al doilea val al pandemiei e imininent. Deja, cele mai multe tari de pe continent inregistreaza zilnic cifre ingrijoratoare. Nici la noi situatia nu e mai buna. Chiar astazi am avut un record negativ al infectarilor. E imperativ sa facem toate eforturile pentru a inversa aceste trend ascendent si de a mentine pandemia sub control”, a spus Iohannis.

„Acest virus nu va disparea prea curand si in aceste conditii pana va fi disponibil vaccinul sau un tratament eficient, trebuie sa gasim solutii sa avem o societate si o economie functionale. E important ca sistemul medical romanesc sa nu fie coplesit”, a adaugat el. Presedintele a facut si un apel la romani: „Evitati deplasarile inutile pentru a nu va expune riscului de infectare, respectati regulile de protectie sanitara”.