Ludovic Orban: Actualul Executiv va fi demis pana la alegerile prezidentiale! Voi fi premier si in varianta de guvern dupa caderea Cabinetului Dancila!

9

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marti, intr-un interviu pentru Hotnews, ca a inceput discutiile pentru sustinerea motiunii de cenzura care va fi depusa cand vor fi stranse 233 de semnaturi. „Daca parlamentarii ALDE, ProRomania, UDMR, PMP ar accepta sa semneze motiunea, ar fi numarul necesar”, a spus Orban. Liderul PNL recunoaste insa ca discutiile cu ALDE si Pro Romania sunt dificile: „Am inceput negocierile cu aceste partide. La ALDE, din pacate astazi nu stim cu cine sa discutam”.

Loading...

Presedintele PNL este de parere ca actualul Executiv va fi demis pana la alegerile prezidentiale.

„Consideram ca cea mai buna formula ar fi sa dam din nou puterea cetatenilor, prin alegeri anticipate.(…) in ceea ce ne priveste, daca se va ajunge la o astfel de solutie – guvern de tranzitie -, noi o acceptam, dar varianta alegerilor anticipate trebuie sa ramana foarte clara dupa prezidentiale”, a declarat liderul PNL.

Ludovic Orban sustine ca va fi propunerea de premier chiar si intr-un guvern de tranzitie.

„Decizia PNL este ca voi fi premier daca vom castiga alegerile. Voi fi premier si in varianta de guvern dupa caderea Cabinetului Dancila”, a spus Orban.

Presedintele PNL sustine ca partidul sau pregateste un guvern cu 15 ministere care va avea ca obiectiv investitii majore, printre care Autostrada Sibiu-Pitesti, Autostrada Unirii si soseaua de Centura a Capitalei.

„PNL are cu siguranta oameni pentru Guvern, avem o viziune si obiective, plan de masuri. Pentru fiecare domeniu exista intre 4 si 7 oameni pregatiti. De exemplu, noi propunem o formula de 15 ministere.”

Ludovic Orban s-a referit si la discutiile cu partenerii din opozitie. Dupa discutia de marti cu presedintele USR, Dan Barna, Orban sustine ca in Alianta USR-PLUS parerile in legatura cu intrarea la guvernare sunt impartite.

„Domnul Ciolos vrea sa intre la guvernare, domnul Barna, nu. E greu de anticipat ce vor face.”, a mai declarat Ludovic Orban.