Seful misiunii diplomatice romane la Kabul, salvat de fortele afgane in timpul atacului terorist!

351

Un atac sinucigas, revendicat de talibani, a avut loc, luni seara, in capitala afgana Kabul, la scurt timp dupa o intalnire intre presedintele Ashraf Ghani si emisarul american Zalmay Khalilzad dedicata proiectului de acord de pace cu insurgentii afgani.

Loading...

16 oameni au murit, iar circa 120 de persoane au fost ranite. De asemenea, un angajat al Ambasadei Romaniei in Afganistan a murit, iar un coleg de-al sau a fost ranit. Acesta urmeaza sa fie transferat cat de curand posibil in Europa, in functie de evolutia starii de sanatate.

Romanul ucis a luptat impotriva talibanilor, reusind sa-i pastreze o perioada la distanta.

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Manescu, a spus marti seara ca echipa Ambasadei Romaniei de la Kabul era formata din 12 persoane si ca toti acestia vor fi adusi in tara, deoarece cladirea reprezentantei romane a fost distrusa in proportie de 80%.

Radu-Nicolae Gimbutan, insarcinat cu afaceri al Ambasadei, care este de altfel seful misiunii diplomatice, a fost escortat de fortele afgane in timpul atacului terorist, potrivit unei imagini postate pe Twitter de agentia afgana de stiri Pajhwok. El a fost dus in siguranta intr-o baza militara din apropiere, scrie Digi24.

Un atentat sinucigas, revendicat de talibani, a avut loc azi noapte in Kabul, la scurt timp dupa o intalnire intre presedintele Ashraf Ghani si emisarul american Zalmay Khalilzad.

Explozia, care a afectat o arie mare, a avut loc imediat dupa ce Zalmay Khalilzad, negociatorul SUA, a anuntat ca Statele Unite vor retrage aproximativ 5.000 de militari din Afganistan si vor inchide cinci baze militare in termen de 135 de zile, conform unui proiect de acord de pace cu oficialii talibani.

16 oameni au murit si alti 119 au fost raniti in urma exploziei unui vehicul si a atacului sustinut timp de cateva ore asupra unei cladiri folosite de organizatiile internationale.

Este vorba, mai exact, despre un tractor incarcat cu explozibili ce a fost detonat langa cladirea in care isi are sediul si reprezentanta diplomatica a Romaniei. soferul a murit pe loc, in timp ce alti talibani au patruns in complex si au deschis focul la intamplare.