Viceprimarul PNL Dan Cristian Popescu: Gradinitele si scolile din Sectorul 2, modernizate cu bani europeni! „Educatia este prioritatea mea si consider ca investind in copii investim in viitorul nostru”

8

In ceea ce priveste dezvoltatrea unitatilor din invatamantul scolar si gradinitele din Sectorul 2, treburile se misca cu repeziciune, dupa datele puse la dispozitie de viceprimarul PNL Dan Cristian Popescu, scrie Ziuanews.ro.

Loading...

Gradinitele din Sectorul 2, modernizate pe bani europeni

Parintii din sectorul 2 au motive de bucurie. 4 gradinite din sectorul 2 vor fi modernizate in perioada urmatoare. Mai mult, cetatenii nu vor scoate niciun ban din buzunar, intreaga investitie fiind realizata din fonduri europene. „Este una dintre cele mai importante reusite. Tot timpul am spus ca educatia este prioritatea mea si consider ca investind in copii investim in viitorul nostru. Gradinitele vor fi aduse la standarde europene(…)Este vorba de Gradinita 233, Gradinita 189, Gradinita Luminita si Gradinita Steluta.(…) Este important ca reusim sa gasim solutii sa modernizam aceste unitati din fonduri europene, pastrand banii de la bugetul local pentru alte proiecte.” a declarat viceprimarul PNL Dan Cristian Popescu. Potrivit proiectului, investitia totala va fi de peste 8 milioane de euro, suma ce va fi „scutita” de la bugetul local prin accesarea fondurilor din Programul Operational Regional 2014-2020.

Ultima sedinta a Consiliului Local sector 2 a fost una de succes pentru elevii care invata in sector. Pe langa investitiile déjà demarcate de la inceputul vacantei, consilierii au votat ca inca doua unitati de invatamant sa intre in programul de modernizare a infrastructurii scolare. „Am demarat in sectorul 2 cel mai ambitios proiect, cu o durata de 4 ani, prin care dorim crearea unui nucleu educational la standarde europene. Acesta include modernizarea si refacerea infrastructurii scolare, digitalizare, siguranta si educatie, astfel incat toti cei 50.000 de elevi sa beneficieze de cele mai bune conditii de studiu”, ne-a declarat viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu.