Liviu Dragnea, persona non grata pe teritoriul american! Fostul sef PSD si copiii sai, interdictie de a intra in Statele Unite!

18

Liviu Dragnea impreuna cu cei doi copii ai sai au primit interdictie de a intra pe teritoriul Statelor Unite din cauza actelor de coruptie semnificative in care a fost implicat, a anuntat purtatorul de cuvant al secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo.

Loading...

Anuntul a fost facut public de Departamentul de Stat al SUA, care a precizat ca masura punitiva impotriva fostului lider al PSD reprezinta angajamentul american in lupta impotriva coruptiei si sprijinirea statului de drept in Romania.

Purtatorul de cuvant al secretarului de stat american a anuntat joi ca, din cauza implicarii in „fapte semnificative de corputie”, fostul presedinte al Camerei Deputatilor din Romania, Liviu Nicolae Dragnea, „nu este eligibil pentru intrarea pe teritoriul Statelor Unite”.

Desemnarea publica a fostului lider PSD ca persona non grata pe teritoriul american s-a facut potrivit legilor americane pe baza „informatiilor credibile pe care secretarul de stat al Statelor Unite le are in privinta oficialilor guvernelor straine ca sunt implicati in fapte de coruptie”.

Legea americana reglementeaza ca secretarul de stat anunta pe canale publice sau private astfel de oficiali si pe membrii apropiati ai familiilor lor. Astfel, masura secretarului de stat de interzicere a intrarii pe teritoriul SUA pentru Dragnea este aplicata si celor doi fii ai acestuia, Valentin stefan Dragnea si Maria Alexandra Dragnea.

Citeste mai mult pe europalibera.org