Liber la vaccinare, fara programare. Spitalele militare sunt deschise non-stop pentru romanii care vor sa se vaccineze

7

Centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi si Timisoara sunt deschise, incepand de marti, de la ora 8,00, pentru populatia generala care doreste sa se imunizeze anti-COVID, oamenii putandu-se prezenta la orice ora, fara o programare prealabila.

„Ministerul Apararii Nationale participa la efortul national de vaccinare a populatiei generale impotriva COVID-19 si, prin Directia medicala, a dispus masuri pentru extinderea programului de functionare in regim de 24/24 h, timp de o saptamana, in perioada 4 – 11 mai, intr-o prima etapa, in centrele de vaccinare organizate de catre Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central din Bucuresti si unitatile sanitare militare din tara care sunt si centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin”, a informat Ministerul Apararii.

Loading...

Persoanele vaccinate sunt inregistrate direct in Registrul Electronic National al Vaccinarilor si vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

In perioada urmatoare, in functie de disponibilitatea dozelor de vaccin si de solicitarile pe plan local si celelalte patru spitale militare din reteaua medicala a MApN vor putea creste ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fara programare prealabila. Toate informatiile referitoare la aceste aspecte vor fi comunicate in timp util, la nivel central, precum si de fiecare unitate sanitara militara in parte, precizeaza ministerul.

MApN asigura, in prezent, locuri pentru vaccinarea populatiei generale in 56 de centre de vaccinare proprii, organizate in cadrul spitalelor militare si in unitati militare din Capitala si din tara, deservite de aproape 1.000 de angajati ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenti medicali si 200 de registratori.

Suplimentar, MApN a operationalizat 20 de centre mobile de vaccinare aflate in coordonarea Directiei medicale a MApN, care actioneaza gradual, incepand din data de 21 aprilie, in sprijinul autoritatilor locale, in localitati izolate sau greu accesibile, la propunerea si solicitarea Directiilor de sanatate publica judetene, conform instructiunilor Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19.