Fotbal pe bani publici in vremea coronavirusului! Primaria care a dat cinci milioane de lei echipei de fotbal in plina pandemie

11

Primaria Chiajna a platit zilele acestea doua milioane de lei clubului de fotbal Concordia. Aceasta este a doua plata facuta in decurs de o luna de zile. La inceputul lunii martie, Minea a mai facut o plata de trei milioane de lei clubului. In vremuri de criza, in plina pandemie, Primaria Chiajna condusa de Mircea Minea plateste unui club fara rezultate 5 milioane de lei.

Bugetul public este folosit pentru sustinerea unei echipe de fotbal, in schimb administratia locala nu are utilaje moderne cu care sa faca dezinfectia stradala, cumpara geluri cosmetice pentru scarile de bloc, in loc sa achizitioneze dezinfectanti, care sa aiba proprietatile necesare.

Loading...

Doctorii de familie din Chiajna nu au primit niciun fel de ajutor de la administratia locala. Persoanele vulnerabile nu au primit niciun ajutor pana la aceasta ora, in schimb fotbalistii vor avea bani, Concordia nu va trece prin greutatile crizei, asa cum trec si restul cetatenilor.

Pe timp de criza, nu exista solidaritate. Bugetul contribuabililor nu este folosit eficient, nu vedem actiuni de sustinere a categoriilor vulnerabile, in schimb continua drenarea banilor catre o echipa sustinuta doar pentru a-i satisface visul megalomanic al primarului in functie, Mircea Minea.

Trebuie mentionat ca aproape toate cluburile au facut reduceri, si-au diminuat bugetul, din cauza crizei. Cluburile mari, ca FCSB, au operat taieri. Asta pentru ca in spate sunt finantatori, persoane private care stiu sa gestioneze banii si nu primesc injectii financiare de la buget. Doar Concordia Chiajna a spus de la inceput ca nu va opera taieri.

Intr-un interviu acordat Digisport, conducatorul clubului se lauda cu faptul ca ei vor face rost de bani, ca nu s-au gandit la somaj tehnic. Da, credem si noi ca domnul Tanase nu are nicio problema, atat timp cat din banii nostri, ai cetatenilor, ei sunt platiti in continuare.

„Nicio clipa nu ne-am gandit la somaj tehnic, la reducerea salariilor. Mai ales acum, in situaţia asta complicata. Trebuie sa facem rost de bani. Daca esti conducator, faci rost. Nu stiu cum, de unde, dar asa trebuie. Vinzi ceva si faci rost de salarii.

si la noi salariaţii se temeau de taierea salariilor. Am terminat anul fiscal bine, cu bugetul suntem ok si nu exista niciun risc. Marea noastra problema este situaţia sportiva. Mi-e atat de ciuda ca nu avem rezultate!”, a comentat pentru digisport.ro Cristian Tanase, presedintele Concordiei Chiajna.

Sute de mii de angajati au intrat in somaj tehnic din cauza crizei, mii de antreprenori nu stiu cum sa faca sa isi salveze mica afacere, iar fotbalistii de divizia a doua primesc bani si din impozitele celor care acum se lupta sa supravietuiasca.

Ipocrizia primarului Minea este insa mult mai mare. Saptamanile trecute i-a obligat pe salariatii primariei sa isi doneze 25% din salariu pentru cumpararea unor produse destinate varstnicilor. Noi nu am aflat ca seniorii din comuna sa fi primit inca vreun ajutor de la primarie, in schimb, cativa angajati din administratie ne-au sesizat faptul ca Minea ii obliga sa doneze bani.

Mircea Minea isi continua mandatul sfidand cetatenii din comuna. isi bate pur si simplu joc de banii contribuabililor, cheltuind in vremuri de criza 5 milioane de lei, o suma imensa cu care se putea face chiar si o policlinica moderna. Mai mult de un milion de euro este aruncat pe Apa Sambetei, pentru o echipa care nu strange nici macar 200 de spectatori la meciurile sale.

Sursa: Chiajna.info