Bill Gates divorteaza de Melinda dupa 27 de ani de casnicie. Averea celor doi se ridica la peste 130 de miliarde de dolari

46

Bill si Melinda Gates au anuntat ca vor divorta, dupa 27 de ani de casnicie. Cei doi vor continua sa colaboreze in cadrul Fundatiei Bill si Melinda Gates.

„Dupa ce ne-am gandit multa vreme si dupa ce am incercat totul pentru ca relatia noastra sa mearga mai departe, am decis sa punem capat mariajului. Nu credem ca mai putem continua impreuna ca un cuplu”, se arata intr-o declaratie comuna, postata de cei doi pe conturile personale de Twitter, noteaza Aktual24.

Loading...

Bill si Melinda Gates au mai precizat ca in cei 27 de ani petrecuti impreuna au crescut „trei copii incredibili” si au pus bazele unei fundatii care „ajuta oamenii din intreaga lume sa traiasca vieti sanatoase si pline de beneficii”.

„Impartasim increderea in aceasta misiune si vom continua sa lucram impreuna in cadrul acestei fundatii, dar nu credem ca mai putem continua impreuna ca un cuplu, in urmatoarea etapa a vietii noastre. Solicitam respectarea intimitatii noastre si a familiei noastre”, se arata in declaratia comuna a lui Bill si Melindei Gates.

Bill Gates se situeaza in prezent pe locul 4 al celor mai bogati oameni din lume, conform revistei Forbes. Averea sa, la data de 3 mai 2021, era estimata la valoarea de 130,5 miliarde de dolari.

Melinda Gates este considerata una dintre cele mai influente femei din lume.
Incurajata de tata sa mearga la o facultate de stiinte exacte, Melinda a intrat la Academia Ursuline, din Dallas, unde a studiat informatica.

In 1982, Melinda Gates si-a dat licentele: una in informatica, alta in studii economice, la Universitatea Duke, apoi a intrat la un master pentru Administrarea Afacerilor, tot la Duke. Dupa terminarea studiilor, Melinda visa sa lucreze pentru IBM, insa a decis sa mearga la un interviu pentru Microsoft, in Seattle. A fost angajata in 1987, pe postul de inginer.

Bill Gates si Melinda s-au cunoscut la un picnic organizat de companie si s-au placut imediat. „In primul weekend romantic petrecut impreuna, am adus un puzzle cu Turnul Eiffel, de 1.800 de piese, pe care Bill si cu mine l-am terminat in doua zile”, declara Melinda, intr-un interviu acordat in 2014 revistei Elle.