Bill Gates s-a vaccinat: „Am primit prima doza saptamana aceasta si ma simt minunat”

21

Bill Gates a anuntat pe Twitter ca s-a vaccinat impotriva coronavirusului. Miliardarul a publicat si o fotografie in care este surprins momentul in care primeste prima doza a vaccintului. Fondatorul Microsoft ar fi investit miliarde de dolari in dezvoltarea diverselor vaccinuri in ulimele decenii.

„Unul dintre beneficiile de a avea 65 de ani este ca sunt eligibil pentru vaccinul COVID-19. Am primit prima doza saptamana aceasta si ma simt minunat”, a scris Bill Gates pe contul sau de Twitter, alaturi de fotografia cu pricina.

Loading...

In plus, miliardarul le-a multumit oamenilor de stiinta, participantilor la studii, autoritatilor din domeniul reglementarii, dar si lucratorilor din sanatate care „ne-au adus in acest punct”.

In ultimii 20 de ani, fundatia lui Bill Gates a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru dezvoltarea diverselor vaccinuri, 350 de milioane fiind investiti numai in vaccinul anti-Covid.

Bill Gates declara la finalul lui 2020, intr-un interviu acordat CNN, ca nu exclude varianta ca urmatoarele patru, poate chiar sase luni, sa fie cele mai grele de la debutul pandemiei de coronavirus. Fondatorul Microsoft s-a aratat impresionat de avansul medicinei in lupta cu Covid-19, sustinand ca „acele vaccinuri cel mai probabil vor pune capat acestei pandemii, insa nu mai devreme de 2022”.

Desi s-a declarat optimist in privinta vaccinarii, Bill Gates a afirmat ca in opinia sa lumea nu va reveni la normal pana in 2022.