Klaus Iohannis, la Timisoara: „Un adanc sentiment de rusine profunda ma copleseste. Calaii se plimba inca liberi”

16

Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni seara, la Timisoara, ca este coplesit de „un adanc sentiment de rusine” pentru faptul ca la 30 de ani de la Revolutie, „cu cateva exceptii, calaii acelor zile se plimba liberi”, iar cea mai mare „dezonoare” pentru istorie este ca nu s-a aflat inca adevarul despre crimele comise atunci.

Loading...

In alocutiunea sustinuta la Opera Nationala Romana din Timisoara, Klaus Iohannis a spus ca isi pleaca capul „cu deosebit respect” pentru urmasii celor disparuti la Revolutie, pentru eroi si martiri.

„Dar in acelasi timp un adanc sentiment de rusine profunda ma copleseste. La 30 de ani de la Revolutie, cu cateva exceptii, calaii acelor zile se plimba inca liberi. Cea mai mare dezonoare pentru istoria Romaniei post-comuniste este ca nu am aflat inca adevarul despre crimele odioase savarsite, in care au fost implicate fortele de represiune ale regimului in frunte cu Securitatea lui Ceausescu. Aceste orori nu trebuie sa ramana nepedepsite”, a spus presedintele, citat de Agerpres.

El a adaugat ca „aceasta datorie neimplinita a Justitiei din Romania trebuie reparata pentru victime si pentru a restaura demnitatea unei natiuni care in sfarsit si-ar recupera integral momentul fondator al democratiei sale”.