Evlavioasa Firea vrea sa schimbe numele Parcului Unirii in Parcul Teoctist! „Nasa Capitalei” baga 2 milioane de euro in parc

10

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea ca Parcul Unirii din Bucuresti sa-si schimbe numele in „Parcul Teoctist Patriarhul”. Un proiect de hotarare in acest sens a fost postat, luni, pe Facebook de consilierul USR, Octavian Berceanu.

Loading...

Consilierul USR a prezentat proiectul de hotarare pe pagina lui de Facebook. „De maine Parcul Unirii se va numi Parcul Teoctist Patriarhul, ca asea vreau eu, dicteaza nasa Bucuresti-ului!”, isi incepe mesajul Berceanu.

„Un alt motiv care ne determina sa propunem schimbarea denumirii din ‘Parcul Unirii’ in Parcul Teoctist Patriarhul este supra-atribuirea atributului ‘Unirii’ atat parcului situat in piata cu acelasi nume, fantanii cantatoare devenita obiectiv turistic, apoi magazinului care domina perspectiva spre Est, cat si celor doua statii de metrou, precum si a bulevardului limitrof, fapt de natura sa induca o oarecare confuzie la nivelul turistilor si al celor aflati in cautarea unei adrese in acest vast perimetru”, se arata in expunerea de motive a proiectului prezent pe 18 decembrie pe ordinea de zi a sedintei CGMB.

Cerea de schimbare a denumirii a fost facuta de Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, iar primarul Gabriela Firea a semnat referatul de aprobare.

Primaria Capitalei va reamenaja Parcul Unirii, valoarea lucrarilor fiind estimata la 8,5 milioane lei, potrivit unui proiect aprobat recent de Consiliul General.

Ciprian Ciucu, numit recent de premierul Ludovic Orban presedinte al ANFP, a criticat pe pagina de Facebook decizia Primariei Capitalei de a schimba numele Parcului Unirii.

„Se pare ca Firea a incurcat tamaia aceea cu care dadea pe holurile primariei si a pus alte ierburi la ars in cadelnita… Redenumeste parcul Unirii in Teoctist. De parca nu ar fi suficiente strazi in Voluntari cu care sa se joace Pandele. La cate probleme vom avea cand vom lua Primaria, vom avea si grija repararii numelor locurilor reprrezrntative din Bucuresti”, a scris Ciucu pe Facebook.