Klaus Iohannis l-a convins telefonic pe Emmanuel Macron sa o sustina pe Laura Codruta Kovesi la functia de procuror sef european! Franta isi retrage candidatul

6

Administratia Prezidentiala a anuntat, vineri, intr-un comunicat de presa, ca presedintele Frantei i-a promis presedintelui Iohannis ca o va sustine Laura Codruta Kovesi la conducerea Parchetului European.

Loading...

„Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a avut vineri, 19 iulie a.c., o convorbire telefonica cu Presedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron.

Cei doi omologi au abordat o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru functia de procuror-sef european.

In virtutea bunei colaborari si a bunei intelegeri intre cei doi sefi de stat, Presedintele Emmanuel Macron i-a transmis Presedintelui Klaus Iohannis ca va retrage candidatura domnului Jean-Francois Bohnert si ca o va sustine pe doamna Laura Codruta Kovesi la conducerea Parchetului European”, se anunta in comunicat.

Si Parlamentul European si-a reafirmat, joi, sustinerea pentru Kovesi.

„Inainte de reuniunea informala a ministrilor de justitie si afaceri interne de la Helsinki, Parlamentul doreste sa-si reinnoiasca angajamentul fata de Laura Codruta Kovesi drept candidat al sau pentru functia de procuror-sef european. Este un lucru esential ca investigarea si inculparea infractiunilor impotriva bugetului UE, precum frauda, coruptie si frauda transfrontaliera cu TVA sa fie asigurate cat de curand posibil”, a declarat presedintele PE David Sassoli.