Klaus Iohannis, despre alegerile parlamentare: Democratia nu poate fi pusa in paranteza. Natiunile puternice tin la alegeri democratice, chiar si in conditii de criza

41

Presedintele Klaus Iohannis a participat joi la sedinta de Guvern, unde a anuntat noi masuri de combatere a pandemiei de coronavirus si a facut precizari cu privire la modul in care se vor desfasura alegerile parlamentare, programate pe 6 decembrie.

„Incepe campania electorala, va fi in conditii speciale si stricte. Urmeaza votul, va invit sa va implicati total sa garantati organizarea in conditii de maxima singuranta a alegerilor parlamentare, domnule premier. E posibil, am dovedit-o la alegerile locale”, a spus Iohannis, aflat la masa Guvernului, alaturi de prim-ministrul Ludovic Orban.

Loading...

Seful statului a dat exemplul Statelor Unite si a precizat ca natiunile puternice tin la alegeri democratice, iar Romania este o natiune puternica.

„Exista discutii publice despre oportunitatea alegerilor in pandemie. Va spun foarte clar, democratia nu poate fi pusa in paranteza, democratia trebuie garantata si se garanteaza prin alegeri libere. Natiunile puternice tin la alegeri democratice, chiar si in conditii de criza. Ce exemplu mai bun decat alegerile din SUA, sa ne uitam la democratiile consolidate, cu traditii vechi, cand vrem sa vedem cum se gestioneaza alegeri in conditii de criza. in SUA sunt 100.000 de imbolnaviri zilnice, au avut totusi prezenta record. Au fost toti disciplinati, cu masca, au mers si au ales. in Statele Unite s-au organizat alegeri in 1944, in plin razboi. Asa trebuie in democratie, asa fac natiunile puternice, si natiunea romana este una puternica. Vom trece impreuna prin aceasta criza”, a conchis presedintele.