Incompetenta marca Firea! A picat licitatia pentru tramvaiele noi ale Bucurestiului!

32

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a admis in parte contestatia formulata de Astra Vagoane Calatori, dupa ce turcii de la Durmazlar au fost declarati castigatori ai licitatiei pentru 100 de tramvaie noi in Bucuresti.

Loading...

„Admite contestatia in parte si dispune remedierea”, se arata in solutia pe scurt pronuntata de CNSC pe 11 decembrie. Ramane de vazut cand va fi publicata decizia integrala, ce remediere se impune mai exact si ce va rezulta in urma acesteia. Adica daca va mai ramane in carti oferta turcilor, va castiga Astra sau licitatia va fi anulata, scrie economica.net.

Astra Vagoane Calatori a depus pe 14 noiembrie contestatie impotriva rezultatului licitatiei pentru 100 de tramvaie noi la Bucuresti, castigata de turcii de la Durmazlar. Amintim ca la licitatia pentru cele 100 de tramvaie noi, Primaria Capitalei a declarat castigatoare oferta turcilor de la Durmazlar, care s-a situat pe primul loc cu un punctaj de 99,61 puncte. Dupa castigarea licitatiei de catre producatorul din Turcia a urmat un scandal mediatic, in care Primaria Capitalei a fost acuzata de secretizarea licitatiei. in replica, Durmazlar a anuntat ca a depus 171 de documente in cadrul licitatiei, iar unele dintre ele contin secret de proprietate intelectuala sau de companie, clasificate drept „confidentiale”.

Producatorul din Turcia a precizat ca poate produce 200 de tramvaie pe an si are capacitatea de a livra produsele in termenul specificat. si Primaria Capitalei a contrazis informatiile potrivit carora edilul general, Gabriela Firea, ar secretiza achizitia publica a tramvaielor. Potrivit reprezentantilor municipalitatii, nu Primaria Capitalei decide secretizarea sau declararea ca fiind confidentiala a documentatiilor, ci fiecare operator in parte, in conformitate cu prevederile legii. Mai mult, Astra Vagoane, la randul ei, a declarat ca fiind confidentiala o parte a ofertei.

Citeste mai mult pe ecnonomica.net