Inca o manarie la Sectorul 5. Florea a prezentat pe 5 septembrie rechizitele cumparate la licitatie pe 6 septembrie!

7

Primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, prezenta triumfator, joi seara, pe Facebook într-un video pe care-l puteti consulta AICI, rechizitele pe care le vor primi elevii in prima zi de scoala. 

„05.09.2019 – TOTI CEI 33.000 DE ELEVI DIN SECTORUL 5 VOR PRIMI RECHIZITE, IN PRIMA ZI DE SCOALA.

Loading...

Continuam toate programele deja implementate:
-premierea tuturor copiilor care au luat note de 10 la bacalaureat si la evaluarea nationala;
-premierea cadrelor didactice care au pregatit copiii cu rezultate deosebite;
-vouchere educationale pentru toti elevii si pentru toate cadrele didactice;
-vouchere sociale;
-burse de merit;
-burse sociale (care se pot cumula cu bursele de merit)”, scria edilul pe Facebook.

Un detaliu despre care Daniel Florea si acolitii sperau sa nu se afle ne-a sarit in ochi in legatura cu achizitia de rechizite pentru elevi.

Concret, Daniel Florea a prezentat rechizitele achizitionate in data de 5 septembrie in conditiile in care licitatia privind achizitia rechizitelor urma sa aiba loc in data de 6 septembrie. 

Jocurile in cazul achizitiei rechizitelor au fost facute cu mult inaintea licitatiei. Daniel Florea, mana-n mana cu Rares Hopinca, City Managerul Sectorului 5, au tras sforile pentru ca rechizitele sa coste de 3 ori mai mult decat ar trebui. 

Rares Hopinca nu a fost doar in cazul acesta instrumentul folosit de Daniel Florea pentru manevrele financiare. In 2018 Rares Hopinca se afla la conducerea Centrului Cultural si de Tineret „Stefan Iordache”. In cursul aceluiasi an, Primaria Sectorului 5 a cheltuit nici mai mult nici mai putin de 700 de mii de euro pe evenimentul  „Zilele Sectorului 5” (citiți AICI ancheta Libertatea), pe parcursul caruia primarul PSD-ist Daniel Florea a fost slavit de catre cantaretul Dan Bittman pentru o suma de 22 de mii de euro. „Domnule primar, vad ca merge bine treaba aici, in Sectorul 5!”, i-a spus Dan Bittman primarului Daniel Florea. Contactata de Libertatea, Primaria Sectorului 5 a spus ca „Primarul Daniel Florea nu a avut nicio implicare in organizarea evenimentului „Zilele Sectorului 5”. Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural si de Tineret „Stefan Iordache” in urma aprobarii in sedinta de Consiliul Local. Centrul Cultural este o institutie de interes public cu buget propriu si aflat in subordinea Consiliului Local. Primarul nu propune si nu decide ce si cand sunt organizate evenimente”. Așadar, Rares Hopinca, in calitate de director al Centrului Cultural si de Tineret „Stefan Iordache” organiza pe sume imense evenimente in care sa i se aduca laude primarului PSD Daniel Florea.

Revenind la cazul achizitiei de rechizite pentru elevii Sectorului 5, Daniel Florea a incalcat Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice (o puteti consulta AICI) prezentandu-le inainte ca licitatia sa fi avut loc. Puteti consulta in imaginile urmatoare faptul ca data licitatiei este 6 septembrie, iar data la care Daniel Florea a prezentat rechizitele achizitionate este 5 septembrie: