Ilie Nastase, ultimul avertisment! Va ajunge la inchisoare daca mai incalca legea!

30

In motivarea sentintei din iunie 2019, in care Ilie Nastase a fost condamnat la inchisoare, judecatorii precizeaza ca decizia a fost una cu amanare si pentru ca au tinut cont de marile performante obtinute de fostul sportiv pentru Romania.

Loading...

De asemenea, se spune ca o noua incalcare grava a legii va atrage dupa sine o decizie mult mai dura. In mod oarecum surprinzator, magistratii au precizat ca Nastase a putut incalca legea in mod repetat pentru ca politisti nu si-au facut treaba cum trebuie.

„intr-un stat de drept, refuzul unei persoane de a se supune solicitarilor politiei si plecarea din locul respectiv fara acordul organelor de ordine ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat este de o gravitate deosebita, fiind pusa sub semnul intrebarii capacitatea institutiilor statului de a-si indeplini atributiile”, se arata in hotararea Curtii de Apel Bucuresti.

„Se impune insa a se atrage atentia inculpatului cu privire la faptul ca toate faptele pozitive care-l pun intr-o lumina buna in ochii societatii romane si nu numai, realizate de aceasta in aproape o viata, pot fi lesne uitate in masura in care va continua sa savarseasca fapte antisociale, putandu-se transforma usor intr-un exemplu negativ”, mai precizeaza instanta care a dat sentinta definitiva.

Pe 9 iunie 2019, fostul mare sportiv roman Ilie Nastase a fost condamnat definitiv la 9 luni si 10 zile inchisoare, dar pedeapsa este una cu amanare. in februarie, Judecatoria Sectorului 1 daduse aceeasi sentinta, dar si cu o perioada de supraveghere de doi ani.

Incidentul pentru care Ilie Nastase a fost condamnat a avut loc la jumatatea nului 2018. Politistii au fost nevoiti sa blocheze masina lui „Nasty” dupa ce acesta a plecat de pe loc dupa un schimb de replici cu un agent rutier, chiar daca acesta l-a somat sa opreasca si i-a cerut sa se legitimize.

Conform politiei, la acel moment, Ilie a refuzat sa faca etilotestul si a devenit agresiv, iar astfel, agentii au fost nevoiti sa-i puna catuse si sa-l duca la INML pentru recoltarea de probe biologice, unde a facut testul, pana la urma.

Drept urmare a scandalului provocat, fostului tenismen i s-a facut dosar penal pentru refuzul de a se supune prelevarii de probe biologice si a primit o amenda de 1.000 de lei, fiind lasat sa plece acasa.

La cateva ore distanta, Nastase a fost prins din nou in trafic, in timp ce facea un viraj la stanga, peste linia continua, in timp ce se afla pe un scuter, fara a avea dreptul de a conduce. Pentru aceasta infractiune, Nastase a fost amendat cu inca 1.305 lei si 6 puncte de penalizare.

Dupa condamnarea definitiva, Ilie Nastase nu mai are voie sa conduca doi ani.

„In varsta de 72 de ani, este casatorit, are studii medii si este bine integrat in societate si familie, nefiind cunoscut cu antecedente penale. De asemenea, acesta a fost unul dintre cei mai importanti jucatori de tenis ai anilor 1970, fiind numarul unu mondial de doua ori, in 1972 si 1973.

A fost desemnat de patru ori „Cel mai bun sportiv roman al anului” (in 1969, 1972, 1973 si 1974). Printr-un decret prezidental din 1 decembrie 2008, Ilie Nastase a fost inaintat in gradul de general-maior (cu 2 stele) in retragere in Ministerul Apararii.

in acord cu prima instanta, Curtea apreciaza ca elementele de natura personala mai sus mentionate, alaturi de conduita de recunoasere si cooperare adoptata in cursul procesului penal, dovedesc ca reintegrarea sociala a inculpatului se poate realiza si prin amanarea aplicarii pedepsei, nefiind necesara o modalitate de individualizare mai aspra”, se mai arata in motivare.