Ambasadorul Iranului la ONU spune ca uciderea lui Soleimani este un „act de razboi” care cere represalii!

7

S​tatele Unite au comis un „act de razboi” impotriva Iranului, care a facut apel la represalii, prin uciderea la Bagdad a generalului iranian Qassem Soleimani, a afirmat ambasadorul Teheranului la ONU, Majid Takht Ravanchi, relateaza AFP, citat de Agerpres.

Loading...

Atacul impotriva generalului Soleimani, ucis intr-o operatiune cu drona la Bagdad asupra unui convoi de paramilitari irakieni pro-iranieni, „a fost de fapt un act de razboi din partea Statelor Unite impotriva poporului iranian”, a afirmat vineri seara ambasadorul iranian, citat de CNN.

Americanii „au inceput un conflict militar asasinand printr-un act terorist unul dintre principalii nostri generali. in acest caz, ce poate face Iranul? Nu putem ramane tacuti, trebuie sa actionam si vom actiona”, a spus el.

„Va exista cu siguranta o razbunare, o razbunare dura. Raspunsul la o actiune militara este o actiune militara. Cine, cand si unde o va face, viitorul o va spune”, a adaugat el.

Asasinarea intr-un atac american cu drona care a avut loc in noaptea de joi spre vineri la Bagdad a arhitectului strategiei iraniene in Orientul Mijlociu, generalul Qassem Soleimani, si a lui Abu Mahdi al-Muhandis, omul Iranului si numarul doi al Hashd al-Shaabi (coalitie de paramilitari irakieni pro-iranieni), a aruncat lumea in incertitudine si a declansat teama de o conflagratie regionala.

Teheranul a promis „o razbunare dura in locul potrivit si la momentul potrivit” pentru a raspunde mortii generalului sau in atacul in care au fost ucise in total 10 persoane – cinci irakieni si cinci iranieni.