Gheorghe Hagi a rabufnit! E posibil asa ceva dupa 30 de ani? S-a renovat vreo scoala, un teatru, un spital?

6

Cel mai mare fotbalist al Romaniei, Gheorghe Hagi, mai trage un semnal de alarma, total dezamagit de unde a ajuns Romania la 30 de ani de la Revolutie. Fostul mare fotbalist si actual patron al echipei FC Viitorul face un apel la oamenii cu stare, daca statul nu face ce are obligatia sa faca.

Loading...

Gica Hagi a avut o noua conferinta de presa in care tinut sa evidentieze problemele din sportul romanesc si din tara, informeaza Digisport.ro.

„Romania, daca vrea sa devina competitiva la nivel sportiv, trebuie sa ajunga sa aiba macar bugetele din Belgia. Daca nu, ne depasesc si tarile de langa noi. Ne-au depasit deja. si dupa avem pretentii sa ne batem cu ei. Langa sport trebuie sa vina multinationalele care fac bani multi in Romania. Ele trebuie sa sustina sportul romanesc pentru ca el creeaza campioni. Trebuie sa investim in copii, in tineri. Altfel, nu mai avem nicio sansa!

Obiectivul meu este acum sa ne consolidam in Europa. Vreau sa antrenez o echipa competitiva in Europa. Nu uitati ca eu am venit la Ovidiu, am coborat foarte jos. Jos de tot! Am luat-o de la zero. Sa fii unde am fost eu si sa vii la nivelul asta trebuie sa ai curaj. Am fost convins, am credinta si am curaj. Sunt trei “c” care ma ghideaza. tineti minte un lucru: bogatia unui om sta in a fi profesional, sa se dedice unei meserii. Restul, care au milioane, ce fac cu ele? Ca tot acolo ajung.

Sustineti acesti tineri pentru ca ei sunt viitorul Romaniei. Era o obligatie a mea sa intorc inapoi tot ce mi s-a dat pentru ca am fost crescut si educat de Romania. Am simtit sa vin acasa sa fac o Academie mare, frumoasa. O sa vedeti ca ma dezvolt si mai mult. Eu nu dorm. Sunt ambitios si vreau sa ajung langa europeni.

Eu stiu ca sunt oameni cu multi bani in Romania. stiu ca sunt peste 1000 de multinationale. si atunci ce facem, cum se finanteaza sportul? Viitorul n-are sponsor pe piept! Asa de cunoscut e Hagi si asa de bine face de nu are un sponsor pe piept?! Rusinica pentru mine! E incredibil! Un club care joaca, care da jucatori si care n-are sponsor! De ce? Eu nu stiu! La noi e liniste si pace. Sa ne bucuram, dar sa si investim, sa avem initiativa. Vecinii ne-au intrecut, usor-usor toti ne intrec. Ludogoret are buget mai mare decat noi? Hai, domnilor, chiar asa?!”, a spus Hagi, la conferinta de presa.

Gica Hagi a vorbit apoi si despre problemele din Constanta si a dat exemplu spitalul din oras, despre care spune ca are nevoie de renovare.

Nu mai sunt oameni bogati in Romania, care nu mai stiu ce sa faca cu banii? Nu ne mai intereseaza social sportul? Sa nu putem sa renovam spitale. Spitalul din Constanta l-ati vazut cum arata? E posibil asa ceva, dupa 30 de ani? N-au existat 20-50 de milioane sa se renoveze un spital? Oare ce facem noi aici? S-a renovat vreo scoala generala? Un teatru? Pai si ce facem?

Asta are menirea sa construiasca urmatoarea generatie scoala – artistii, sportul si doctorii. Avem nevoie de doctori, de spitale. si tot stam, tot stam, ne certam intre noi, ala zice de Ionel, ala zice de Gigel, ca e alb, ca e negru. Ce ne dorim? Vrem sa facem ceva puternic sau doar lucruri mici? Vrem sa ne batem iar cu ei? Eu sunt mic, acum sunt mic. Inainte eram mare. Credeti ca eu ma simt bine, eu si toti ceilalti care au fost campioni?

Credeti ca Romania nu mai are sportivi? Ati vazut ce face sportul? La toate disciplinele eram campioni. Ne mai dorim ceva, mai vrem ceva sau abandonam? Nu uitati ca sportul e ca o religie. Daca nu il mai avem o sa avem surprize mari. La noi e prea liniste, Romania e frumoasa, arata bine, toti vor sa vina aici, dar nu stiu cine o tine pe loc, cine nu ne lasa sa ne dezvoltam”, a mai spus Hagi.