Adevarul despre premierul din umbra al guvernului Dancila! O ancheta despre seful Cancelariei premierului a disparut la scurt timp dupa publicare!

7

Darius Valcov este istorie, dupa ce Liviu Dragnea a fost incarcerat. Noul premier din umbra in guvernul Dancila este cancelarul Costin Mihalache, considerat in prezent cel mai influent si temut personaj din actualul Guvern.

Loading...

Jurnalista Sorina Matei scrie ca o ancheta care prezinta „profilul, evolutia, conexiunile de-a lungul carierei lui Costin Mihalache”, a disparut de pe site-ul PS News la scurt timp dupa publicare.

Mihalache este actualul sef al Cancelariei premierului, o institutie pe care Emil Boc a desfiintat-o pe cand era premier deoarece considera cancelaria ca fiind un guvern paralel in care se luau de fapt deciziile. Avand rang de ministru, Costin Mihalache (51 de ani) sustine ca doar intermediaza propunerile care ajung pe masa premierului. Ancheta jurnalistica despre Costin Mihalache, cu titlul „Premierul paralel ales de Viorica Dancila”, a fost publicata miercuri, 12 iunie, de portalul de stiri PS News, insa avea sa dispara doua zile mai tarziu.

Sorina Matei sustine ca a recuperat-o din memoria cache a motorului de cautare Google si a republicat-o, cu acordul autorului, pe blogul ei.

In februarie 2014, Costin Mihalache a participat alaturi de Iulian Vlad, ultimul sef al Departamentului Securitatii Statului (Securitatea comunista), George Maior, pe atunci, director SRI, Florian Coldea, pe atunci, prim adjunct SRI, Teodor Melescanu, pe atunci, director SIE, Victor Ponta, premier in exercitiu si presedinte PSD, si Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Valeriu Zgonea, ministrii de atunci Constantin Nita si Dan sova, si politicienii Neculai Ontanu, Viorel Hrebenciuc, plus o serie de oameni de afaceri romani si chinezi, parlamentari si oficiali chinezi, la a doua editie a Galei Casei Romano-Chineza, celebrata la Hotelul Athenee Palace Hilton din Bucuresti.

La acea vreme, Costin Mihalache lucra la Cancelaria premierului Victor Ponta, fiind co-presedinte al Comitetului Consultativ Romania- China si in Consiliul de Conducere al Casei Romano-Chineze. Pe 3 Februarie 2013, la inceputul precedentului An Nou chinezesc, tot la hotel Athenee Palace Hilton a avut loc prima editie a Galei Casei Romano-Chineze. Evenimentul a fost sponsorizat de Niro Investment Group si de omul de afaceri, Nicolae Dumitru.

La gala au participat atunci Elena Udrea, lider PDL, deputat si candidat la sefia PDL si sotul sau de la acea vreme, omul de afaceri Dorin Cocos, cei mai apropiati si influenti oameni de langa presedintele in exercitiu al Romaniei din 2014, Traian Basescu, precizeaza jurnalista Sorina Matei, pe blogul ei. Costin Mihalache era pe atunci consilier de stat la Cancelaria premierului Victor Ponta si membru in Consiliul de Conducere al Casei Romano Chineze. El a stat la una dintre cele doua mese principale alaturi de Elena Udrea, Viorel Hrebenciuc, Neculai Ontanu, Valeriu Zgonea, Dorel Onaca si oficiali chinezi. in 2013, Victor Ponta, premier, a transmis un mesaj video Galei Casei Romano- Chineze iar premiul si diploma pentru Victor Ponta a fost ridicate de Costin Mihalache, conform sursei citate.

In varsta de 51 de ani, Costin Mihalache se recomanda in propriul CV ca are „excelenta experienta de conducere in diverse activitati/ domenii diplomatice si de informatii” si poseda un permis de port arma, a urmat cursuri de limba si literatura chineza la Universitatea de Limba si Cultura Chineza din Beijing.

Inainte de Revolutie, el a lucrat la intreprinderea de Comert Exterior Romtrans, a fost consilier pe Relatii Externe si Protocol al MApN si a fost prim colaborator si consul pana in 2008 al Ambasadei Romaniei la Beijing, in cadrul MAE. Consilier al lui Victor Ponta, dupa ce a devenit presedinte Pro Romania, este fostul prim adjunct al Serviciului de Informatii Externe, generalul Silviu Predoiu.

Printr-o ordonanta de Guvern emisa in 27 februarie, Costin Mihalache a fost umit sef al Cancelariei Prim-ministrului, o institutie desfiintata de o parte dintre premieri pentru ca o vedeau ca pe un „guvern paralel”, asa cum declara Emil Boc in 2009. „Nu, nu sunt premierul din umbra, nu sunt niciun pion al Chinei in guvern, nu sunt omul nimanui. Eu nu iau decizii, nu pot lua nicio decizie, doamna premier ia toate deciziile”, a precizat Costin Mihalache, conform sursei citate. inainte de a deveni noul sef al Cancelariei premierului, Costin Mihalache a precizat ca era consilier de stat in aparatul guvernamental.

„Cand am fost numit la CFR, in februarie, am vorbit mai mult cu ea in birou si i-am spus ca pierde foarte mult timp cu dosare lipsite de importanta, cu acte si ca rolul unui premier nu este hartogaraia”, sustine Mihalache. Avand rang de ministru, Costin Mihalache este, conform organigramei, cel mai important om din Palatul Victoria, atunci cand Viorica Dancila este plecata. Mihalache a negat, insa, acest lucru, precizand ca este responsabil de agenda premierului „de comunicare si de protocol”. „Asta este rolul Cancelariei, sa primeasca toate invitatiile, propunerile care sunt trimise premierului. Cand este vorba de o problema legislativa, sa cheme toate partile sa sa se ajunga la o solutie care sa fie propusa premierului. Am chemat de curand sindicatele din invatamant, sanatate si i-am rugat sa gaseasca o solutie”, a explicat Mihalache, facand referire la activitatea sa.

Citeste articolul integral pe sorinamatei.ro.