Basescu demoleaza alianta dintre Ponta si Tariceanu: „Sunt scursuri din celelalte partide, din resturi, din ramasite”

10

Fostul presedinte Traian Basescu declara ca alianta dintre Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta „ii va ingropa si pe unii si pe altii”.

Loading...

„Incurcate sunt caile Domnului. De fapt discutam de ramasite sau resturi din PSD si PNL, care daca luam de bun comunicatul domnului Tariceanu formeaza mini-USL-ul. Partidele astea sunt formate din scursuri din celelalte partide, din resturi, din ramasite.

Nu vor fi deloc a treia forta politica, cred ca aceasta colaborare ii va ingropa si pe unii si pe altii pentru ca domnul Tariceanu este specialist in ingropaciuni.

Nu cred ca Ponta a facut o buna afacere, dar nici Tariceanu nu a facut o afacere buna pentru ca Ponta nu mai este escroc. Lecuiti de performantele lui Tariceanu se vor desparti din nou.

Ce se intampla ca urmare a protocolului care se va semna intre cele doua partide, cu participarea ALDE in guvernare? Va aduce ALDE si Pro Romania in guvernare sau va iesi ALDE din guvernare pentru ca nu se poate sa ramana in aceiasi situatie in raport cu puterea”, a declarat Traian Basescu la Digi24.

Legat de faptul daca guvernarea Dancila ar trebui sa ramana, fostul presedinte a declarat ca: „Va spun cu toata sinceritatea, fiind un adversat convins al PSD, ca va ramane cu sau fara sintagma ‘ar trebui’, pentru ca nimeni nu vrea sa guverneze in locul lor”.

Calin Popescu Tariceanu a anuntat, miercuri, pe Facebook, ca a stabilit impreuna cu Victor Ponta ca cele doua partide, ALDE si Pro Romania sa colaboreze sub forma unei aliante politice. Cele doua formatiuni vor avea grupuri parlamentare comune. „Vom fi a treia forta politica parlamentara , dupa PSD si PNL”, a scris Tariceanu pe Facebook.