Fost general-maior in serviciul secret al Armatei, condamnat cu suspendare dupa ce a delapidat 180.000 de dolari

114

Iulian Cristian Gherghe, cu gradul de general – maior in rezerva, fost director adjunct al Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA), a fost condamnat de Curtea Militara de Apel Bucuresti la un an si cinci luni inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunilor de delapidare, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual si uz de fals.

Instanta a mai dispus ca generalul sa stea 2 ani si 6 luni sub supravegherea Serviciul de Probatiune Ilfov, perioada in care trebuie sa frecventeze un program de reintegrare sociala si sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 70 de zile lucratoare la Primaria comunei Cornetu sau Scoala Gimnaziala nr. 1 Cornetu.

Loading...

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Iulian Cristian Gherghe a fost trimis in judecata in iunie 2021 de Parchetul General, fiind acuzat ca, la data de 27 noiembrie 2018, cand avea calitatea de loctiitor al sefului DGIA, si-a insusit, fara drept, suma de 179.470 dolari din fondurile ce apartin acestei structuri militare, scop in care a falsificat si folosit mai multe inscrisuri oficiale.

Banii au fost folositi pentru a cumpara o casa. Procurorii precizeaza faptul ca prejudiciul a fost achitat in intregime in cursul urmaririi de catre general, prin restituirea sumei sustrase.