Tupeu fara margini. Victor Ponta castiga lunar mii de euro din bani publici, dupa ce s-a angajat pe postul de consilier juridic la propriul partid

96

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, s-a angajat la propriul partid in pozitia de consilier juridic, fixandu-si un salariu lunar de cateva mii de euro din banii publici primiti ca subventie, informeaza Europa Libera.

Conform unui document al Autoritatii Electorale Permanente, consultat de Europa Libera, Victor Ponta s-a angajat la propriul partid in calitate de consilier juridic. Salariul brut pe care il primeste in aceasta calitate este de peste 25.000 de lei lunar (5.000 de euro). Victor Ponta apare ca lucreaza opt ore in fiecare zi pentru salariul net de 15.000 de lei.

Loading...

Pe lista angajatilor Pro Romania se regaseste si Geanina Puscasu, fosta consiliera a premierului Ponta. Ea este incadrata drept consultant in management, iar salariul lunar brut este 21.000 de lei (peste 4.000 de euro).

Geanina Puscasu s-a remarcat si in timpul campaniei de la europarlamentare din 2019, cand a imprumutat partidul cu 1,5 milioane de lei (300.000 de euro). Potrivit declaratiilor, ea s-a imprumutat pentru suma data Pro Romania. AEP a restituit suma cheltuita de partid la europarlamentare, deoarece formatiunea a depasit pragul de 3%.

Cel mai mare salariu din banii publici il incaseaza secretarul general al Pro Romania, Alin Vacaru. Secretarul general primeste un salariu brut lunar de peste 45.000 de lei (9.000 de euro). Soferul partidului are un salariu brut lunar de peste 6.800 de lei.

Pro Romania nu a intrat in Parlament anul trecut, astfel ca subventia s-a diminuat. Partidul incaseaza bani publici datorita alesilor locali, peste 1,4 milioane de lei in acest an.
Si Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania a decis ca presedintele partidului sa primeasca un salariu lunar. Potrivit declaratiei de avere, Kelemen Hunor a avut venituri salariale de la UDMR in valoare de 147.778 de lei. Si sotia sa este angajata Uniunii, iar in dreptul sau apare suma de 86.090 de lei pentru anul trecut.

Presedintii PNL, USR PLUS, PSD si AUR nu incaseaza bani de la partid sub forma de salariu.

Partidele comunica lunar Autoritatii Electorale Permanente bugetul pentru salarii, fara a preciza nominal cine incaseaza sumele respective. Singurul partid care are toate cheltuielile trecute transparent pe site este USR PLUS, iar Alianta pentru Unirea Romanilor este singurul partid care nu foloseste banii primiti din subventie pentru a-si plati angajatii.