Florin Citu: „Evaziunea fiscala a ajuns o problema de siguranta nationala!” Ministrul Finantelor solicita interventia CSAT

5

Evaziunea fiscala a ajuns o problema de siguranta nationala, spune Florin Citu, ministrul Finantelor Publice, pe pagina sa de Facebook. De asemenea, el mai spus ca va introduce, la inceput de an, in Consiliul Suprem de Aparare a tarii (CSAT) materialele necesare pentru aprobarea strategiei de informatizare a ANAF si MFP.

Loading...

„A venit momentul. Din punctul meu de vedere evaziunea fiscala a ajuns o problema de securitate nationala. Chiar la inceput de an voi introduce in CSAT materialele necesare pentru aprobarea strategiei de informatizare a ANAF si MFP ca obiectiv de importanta nationala. Concomitent voi face toate demersurile ca incepand din acest an ANAF sa efectueze cel mult un control complex pe an la companiile din Romania, indiferent de marimea lor”, a spus Citu.

Pe data de 19 decembrie, Citu spunea ca informatizarea ANAF trebuie sa fie proiect de siguranta nationala pentru a accelera procesul.

„Eu vreau sa accelerez acest proces de informatizare atat a ANAF, cat si a ministerului. Trebuie sa intelegem exact cum sunt cheltuiti banii publici si sa eliminam risipa. Daca doar avem imaginea de suprafata, nu o sa intelegem niciodata ce se intampla. De ce sunt alocati bani, cate ministere si de ce nu se fac acele proiecte. Banii sunt alocati si cand ma uit la ministere, iar cand ma uit la executie vad ca nu se intampla nimic”, a afirmat ministrul Finantelor.

Nu voi veni cu nicio schimbare, de Cod fiscal, de informatizare, fara sa fi discutat cu dumneavoastra (mediul de afaceri n.r.).
Potrivit acestuia, daca nici acum nu incepem, in 2020, „eu nu cred ca se va intampla prea curand”.