Die Welt, articol elogios pentru Kovesi: „Femeia care arata ca oricine poate fi pedepsit”

11

Prestigioasa publicatie Die Welt publica un articol elogios la adresa Laurei Codruta Kovesi, dupa ce fosta sefa a DNA a obtinut un succes incontestabil la Bruxelles, fiind desemnata sefa a Parchetului European.

Loading...

„Laura Codruta Kovesi a dovedit ceea ce nimeni nu ar fi crezut: poti pedepsi pe oricine, oricat de bogat, oricat de puternic, daca vrei”, arata Die Welt.

Stilul de lucru al lui Kovesi este caracterizat mai ales de un pronuntat spirit de echipa. „Adevaratul secret al succesului a fost un Esprit de Corps, un spirit de echipa construit cu rabdare in DNA”, spune jurnalistul bucurestean Catalin Gombos, citat de Die Welt.

Prin succesul ei si-a facut dusmani puternici. In 2016, s-a dovedit ca fosti agenti Mossad din cadrul companiei Black Cube fusesera pusi pe urmele lui Kovesi, printre altele acestia au piratat emailurile angajatilor DNA. Potrivit Black Cube, clientul era „guvernul roman”, iar tinta era „detectarea coruptiei”.

„Era clar ca guvernul PSD voia sa scape de ea”, subliniaza Die Welt.

Faptul ca acum va prelua conducerea Parchetului European a fost resimtit ca un cutremur politic de elitele mai corupte ale Europei Centrale de Est.

Pana la arestarea sa din mai, Liviu Dragnea, fostul lider al Partidului Social Democrat (PSD), a fost principala forta din spatele campaniei impotriva lui Kovesi, incheie Die Welt.