Klaus Iohannis a intrat oficial in cursa pentru un nou mandat la Cotroceni! „Este nevoie de o munca imensa pentru a repara tot ce a stricat PSD in acesti aproape trei ani”

5

Klaus Iohannis si-a depus, vineri, la Biroul Electoral Central candidatura pentru un nou mandat la Cotroceni. Dupa inregistrarea candidaturii, presedintele a lansat un atac dur la adresa PSD.

Loading...

„Sunt foarte bucuros ca pot sa va anunt: mi-am depus candidatura pentru inca un mandat de Presedinte al Romaniei si, impreuna cu documentele mele, am depus, impreuna cu PNL, peste 2.200.000 de semnaturi ale romanilor care sustin aceasta candidatura.

Este un numar imens si acest lucru ma bucura foarte, foarte mult. In acelasi timp, trebuie sa spun ca sunt foarte bucuros ca s-a reusit aceasta actiune de strangere de semnaturi evident prin si cu sprijinul PNL, Partidului National Liberal, si a celor care au dorit sa fie alaturi de noi.

Este un moment important si cred ca este bine sa explic un pic si de ce doresc sa candidez pentru inca un mandat. Multumesc!

Vedeti ca toata lumea, in aceste zile, isi declara cele mai bune intentii si cred ca este momentul sa spun ce ma motiveaza pentru a depune candidatura pentru inca un mandat.

Este o perioada complicata pentru Romania si este nevoie de o munca imensa pentru a repara tot ce a stricat PSD in acesti aproape trei ani. Este nevoie insa, si aici cu toata lumea cred ca suntem de acord, este nevoie de modernizarea Romaniei, este nevoie de spitale moderne, este nevoie de autostrazi, este nevoie de scoli curate, este nevoie de o administratie care are in centrul ei cetateanul si nu aparatul functionaresc. Iar toate aceste lucruri trebuie realizate, trebuie recladite si trebuie sa intelegem cu totii ca acest lucru poate sa fie denumit simplu: Romania Normala. Ceea ce imi doresc eu pentru tara mea, pentru Romania, este o Romanie Normala, asta insemnand institutii functionale, respectarea cu sfintenie a drepturilor cetatenesti.

Romania Normala este o tara din care tinerii nu mai vor sa plece. Romania Normala este tara in care multi dintre cei care au plecat vor sa se intoarca cu drag si cu speranta.

In acesti ani trebuie sa vedem imensa paguba produsa de PSD si cred ca pot sa spun, acum, la sfarsit de mandat, ca am reusit, prin mijloacele constitutionale, prin instrumentele la dispozitia Presedintelui, sa previn foarte multe din stricaciunile planificate de PSD.

Chiar recent am avut o reusita notabila, foarte frumoasa, impreuna cu romanii, cand am reusit, la referendumul din 26 mai, impreuna cu 6 milioane si jumatate de romani, sa oprim distrugerea justitiei planificata si pusa partial in opera deja de PSD.

Iata, aici ne aflam acum si este nevoie de munca de reconstruire, de resetare, de normalizare, de modernizare a Romaniei.

Sunt dispus sa conduc aceasta munca, stiu ce trebuie facut si impreuna cu un guvern pro-european, un guvern ales democratic, un guvern care se va constitui fara indoiala in jurul PNL, vom face aceasta munca. Vom face aceasta munca pentru romani!

Imi doresc acest al doilea mandat pentru a conduce aceasta munca de modernizare, europenizare, normalizare a Romaniei.

Toate institutiile care prin incompetenta, prin rea credinta, prin cocotarea unor politruci in varful lor, care nu au nimic de a face cu o munca serioasa dedicata Romaniei, aceste lucruri trebuie reparate. Sunt multe institutii din Romania care trebuie pur si simplu reparate iar aceasta munca este de durata si se poate realiza, dar numai in situatia in care presedintele colaboreaza efectiv cu guvernul, in care guvernul doreste sa colaboreze efectiv cu presedintele”, a mai declarat presedintele Iohannis.

Seful statului a venit insotit de liderul PNL, Ludovic Orban, fiind asteptat de mai multi membrii PNL, dar si de simpatizanti.

Mai multe persoane i-au urat succes, Iohannis raspunzandu-le ”Doamne ajuta!” ”Multumesc ca sunteti alaturi de mine”, a spus Iohannis inainte de a intra in sediul BEC. Numele candidatului PNL a fost scandat de mai multe persoane prezente in fata sediului BEC.