Dezvaluirea bomba care l-a lasat mut pe Nicusor Dan! Ce efect va avea in campania pentru Bucuresti!

31

Din registrul “lupul paznic la oi” suna dezvaluirea facuta de jurnalistul de investigatii Dan Bucura in cadrul emisiunii Dosar de politician din 18 iulie la care a participat si deputatul Nicusor Dan, candidat la Primaria Capitalei. Potrivit informatiilor acestuia, Dan Trifu, presedintele ONG-lui foarte vocal EcoCivica si etichetat in spatiul public drept unul dintre politistii spatiului verde al Capitalei, cu care Nicusor Dan lupta umar la umar de ani de zile, ar detine un restaurant chiar in Parcul Tineretului.

Loading...

Pentru a masca afacerea si a putea duce mai departe stindardul de ONG-ist, Trifu s-a lasat ajutat de socru pe numele caruia se afla restaurantul. Inspiratia s-a oprit la respectiva mutare si probabil la meniu, pentru ca numele ales este Trifoias, dupa cum dezvaluie Bucura.

Informatia nu a fost negata de Nicusor Dan, care s-a marginit sa spuna ca nu detine aceasta informatie, dar care nu s-a aratat deranjat de faptul ca activistul alaturi de care defileaza de ani buni in spatiul public detine un restaurant intr-unul dintre cele mai mari parcuri ale Capitalei.

In 2009, Trifu facea stiri cu criticile sale vocale la adresa autoritatilor sectorului 2 care au permis construirea unor restaurante in Parcul Tei. /…/ in apropierea lacului, exista un restaurant cu parcare privata pazita de politisti comunitari. Locurile de parcare pot fi folosite doar de clientii restaurantului Anatolia. in imediata vecinatate a acestuia, alti aproximativ 1.000 de metri patrati de spatiu verde au fost ingraditi”, spunea el atunci.

Pentru cineva care a reusit sa castige 160 de procese din 2009 incoace mai ales pe urbanism, si cladiri ilegale pe spatii verzi, informatia lui Bucura ar trebui sa-i activeze incapatanarea si principialitatea cu care Nicusor Dan a defilat pana acum in fata electoratului. Altfel, girarea (chiar si tacand) a unui activist care are business intr-un parc ar insemna imbratisarea dublei masuri care il va vulnerabiliza in confruntarea grea pe care o are in fata cu primarul in exercitiu, social-democrata Gabriela Firea.