Miscare de ultima ora pe piata media! Dispare un post TV important! Toti angajatii Telekom Sport vor fi concediati! Vlad Enachescu si Emil Gradinescu, printre vedetele disponibilizate!

118

Restructurari fara precedent la postul de televiziune Telekom Sport. Angajatii postului de televiziunea au fost anuntati ca urmeaza sa fie dati afara, printr-un mail din partea sindicatului. Toti angajatii, adica 130 de oameni, vor fi disponibilizati de la postul de televiziune. De altfel, Telekom Romania anunta ca va concedia 692 de persoane din totalul de 5.831 de angajati in prezent la nivelul grupului de companii, dupa cum urmeaza: 438 de pozitii din cadrul Telekom Romania Communications S.A., respectiv 254 de pozitii din cadrul Telekom Romania Mobile Communications.

Loading...

Mai mult angajati ai postului TV Telekom Sport au primit mail-uri din partea sindicatului Telekom Sport in care au fost instiintati ca vor fi concediati. Acestora li s-a adus la cunostinta ca au fost disponibilizati: „Solutia organizarii pe aceasta activitate nu e una eficienta si nu livreaza rezultatele necesare, nefiind in linie cu realizarea targetelor si obiectivelor. Contextul economic nu creeza oportunitati de mentinere si crestere a activitatii”, se arata in fragmentul din mail primit de angajatii Telekom.

Mail-urile contin mai multe tabele cu posturile restructurate, dar si numarul exact de oameni care urmeaza sa fie disponibilizati. Printre posturile restructurate apar: un manager de proiect, 7 comentatori TV, 6 prezentatori de televiziune, 8 reporteri, 4 editori, 3 redactori, 6 editori de imagine, 7 operatori de imagine si 9 producatori audio-video.

In total, 130 de posturi din cadrul Telekom vor disparea. 692 de pozitii vor fi restructurate in total. in total, exista 5.381 de angajati in cadrul postului. Conducerea televiziunii nu i-a anuntat oficial pe angajati ca vor ramane fara job-uri, dar pe holurile televiziunii se discuta despre trecerea acestora catre Look Sport.

Printre comentarii si prezentatorii se numara voci cunoscute precum cele ale lui Tudor Samuila, Emil Gradinescu, Vlad Enachescu sau Cosmin Baleanu. Acestia au inceput deja sa-si gaseasca viitoare angajamente. Spre exemplu, Enachescu va merge la sectia de handbal a CSM Bucuresti, noteaza Gazeta Sporturilor.

Florin Bica, presedintele Sindicatului National de Telecomunicatii Mobile, a declarat: “Toti angajatii sunt dati afara, pornind de la sofer pana la cel care stinge lumina. in conformitate cu legea, se vor acorda bonificatii in bani salariatilor disponibilizati, conform contractului colectiv in care suma de referinta este, inexplicabil, de 1512 de lei pentru salariul lunar. Salariatii pot primi intre 3 si 12 astfel de salarii de referinta, in functie de vechime.

Cei care vor sa conteste aceasta decizie vor fi ajutati de noi, dar vom face mai multe actiuni in instanta din cauza influentei mari a Telekom. Avem mai multe procese cu Telekom. Pe unele le-am pierdut, pe altele le-am castigat. Procesele pierdute au fost pierdute urmare a interventiei Telekom prin intermediul avocatilor asupra magistratilor fani Telekom”.

Telekom se retrage cu totul din Romania si „averea” reprezentata de abonati si de drepturile TV va fi impartita intre RCS-RDS si Orange. Francezii preiau partea de telefonie mobila, RDS se alege cu bucata din Telekom care tine de televiziune. Televiziunea unica ramasa va fi construita pe „scheletul” DigiSport, combinat cu cativa oameni de la Telekom Sport. Nu vor face parte din plan toti angajatii de acum ai celor doua posturi.