Strigator la cer! O asistenta de la spitalul din Drobeta Turnu Severin, filmata cand urla la o pacienta care plangea de durere: „Ce vrei sa-ti fac? Vrei sa te omor eu?”

58

​​Scene socante filmate de un apartinator la Spitalul Judetean de Urgenta din Drobeta Turnu Severin: o asistenta tipa la o pacienta intinsa pe pat, care plangea de durere: „Vrei sa te omor eu? Ce vrei sa-ti fac?” Pe filmare se poate vedea cum asistenta are o iesire nervoasa atunci cand mama tinerei se duce sa ii spuna ca aceasta plange de durere si o roaga pe asistenta sa vina sa faca ceva. Asistenta o ameninta pe mama pacientei ca o va da afara din spital „cu gardienii”.

Loading...

„Dar faceti ceva, va rog frumos! Veniti ca urla acolo, plange!”, ii spune mama fetei asistentei.

Replica asistentei este: „O sa va rog in secunda urmatoare sa parasiti spitalul! Chem gardienii! Agitati toti bolnavii!”

„Daca nu te potolesti, o sa chem medicul, o sa te duca in terapie!”, i se adreseaza asistenta, tipand, tinerei paciente care plange de durere in pat.

„Sa faceti ce trebuie”, raspunde mama fetei.

Asistenta continua sa tipe la tanara pacienta: „Alte calmante nu mai am ce sa-ti fac, copilule, intelegi? Vrei sa te omor eu? Ce vrei sa-ti fac?”

„S-o bateti. Uitati-va cum plange! Uitati ce face, ca nu face nimic. Deci asta, atata puteti sa imi spuneti, ca ma dati afara cu gardienii?”, raspunde mama fetei, plangand si ea.

Imaginile au fost publicate de presa locala si au ajuns, vineri dimineata, si la ministrul Sanatatii, Sorina Pintea: „Acesta nu este un test, din pacate (referire la campania cu pacienti sub acoperire – n.red.) Ceea ce mi-ati aratat dumneavoastra e o situatie reala care a fost sesizata si sunt convinsa ca cei care urmaresc acest caz, adica Directia de Sanatate Publica Judeteana, va lua niste masuri, pentru ca are competente pe verificarea actului medical”, a declarat Sorina Pintea, pentru Digi 24.

„Pacientul misterios nu este trimis in spital doar sa verifice daca se ia spaga, asa cum fals s-a spus, ci pentru a verifica modul de comportament al personalului medical, respectarea regulilor, procedurilor, protocoalelor, tot ce tine de un act medical de calitate”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

Incidentul a avut loc in urma cu doua nopţi. Fata de 16 ani, internata in spitalul din Drobeta Turnu Severin pentru un consult de ortopedie pediatrica, avea dureri, iar mama ei a solicitat in repetate randuri ajutor de la asistenta.

Spitalul a pornit o ancheta interna, dupa aparitia imaginilor in presa.