Nicusor Dan, despre echipa de consilieri a Gabrielei Firea: „O bataie de joc mai mare nici nu se putea”

Nicusor Dan afirma ca lisat de consilieri PSD propusa de Gabriela Firea pentru Consiliul General este „o mare bataie de joc”. „Gabriela Firea vine astazi cu o lista de consilieri din negura istoriei postdecembriste, care jigneste memoria bucurestenilor si care arata cat de mult pretuieste aceasta doamna orasul care i-a oferit sansa de a-l conduce”, arata Nicusor Dan.

„Primarul PSD Gabriela Firea si PSD au dovedit, inca o data, prin numele propuse pentru Consiliul General, ca nu sunt capabili sa-i inteleaga pe bucuresteni si sa-i respecte. Nume triste din istoria expirata a Romaniei postdecembriste, persoane cu probleme penale, fosti reprezentanti ai cluburilor Securitatii si Militiei – intre care si un fost reprezentant de seama al clubului de fotbal Victoria Bucuresti, de sub tutela Militiei si Securitatii – aceasta este oferta pentru Capitala Romaniei, in anul de gratie 2020.

Loading...

Cu ce o sa ajute Petre Roman la modernizarea Bucurestiului, o sa planteze panselute, din nou, in Piata Universitatii? O sa ofere consiliere pentru un nou 10 august? Cum o sa le faca viata mai buna bucurestenilor Dumitru Dragomir? O sa-i invete pe cei din Primarie cum sa organizeze licitatiile, o sa aduca modelul ceausist de dezvoltare urbana? Doamna Firea inchide apa calda si lumina de pe acum, nu vad ce ar putea aduce nou domnul Dragomir.

O bataie de joc mai mare nici nu se putea. Gabriela Firea este izolata complet, nu mai poate sa adune nici macar o lista de consilieri din propriul partid, dupa ce a fost respinsa, pe rand, de toti fostii parteneri politici carora le propusese participarea in alianta la alegeri. Fara sprijin politic, fara sprijin din partea bucurestenilor, fara viziune, fugind la randul sau de sigla de partid, Gabriela Firea vine astazi cu o lista de consilieri din negura istoriei postdecembriste, care jigneste memoria bucurestenilor si care arata cat de mult pretuieste aceasta doamna orasul care i-a oferit sansa de a-l conduce. O data este mai mult decat suficient. Este timpul ca acest asa-zis primar sa plece impreuna cu toate personajele de trista amintire pe care incearca acum sa le reactiveze ca sa distruga complet Bucurestiul”, a scris Nicusor Dan pe Facebook.

Primarul general, Gabriela Firea, a depus, luni dupa-amiaza, lista de candidati PSD pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti, pe aceasta aflandu-se, intre altii, fostul premier Petre Roman, actrita Monica Davidescu, Elisabeta Lipa, Cornel Dinu, Dumitru Dragomir, Anghel Iordanescu, Daniel Pancu.

”Am depus acum lista candidatilor pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti”, a anuntat, luni dupa-amiaza, Gabriela Firea, ea spunand ca printre propunerile PSD de pe aceasta lista se afla ”oameni pe care bucurestenii i-au apreciat pentru ceea ce au facut in intreaga lor cariera, in intreaga lor viata”.

Primul pe lista este Petre Roman.

„Am depus acum lista candidatilor pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti. (…) Venim cu o lista de profesionisti in domeniile lor, oameni care iubesc Capitala si le pasa de soarta bucurestenilor. Domnul Petre Roman, prim-ministru in perioada 1990-1991, este langa mine si deschide alaturi de mine lista de consilieri generali. De asemenea, veti observa pe aceste propuneri ale noastre: sportivi, campioni”, a spus primarul general.

Pe lista se mai afla actrita Monica Davidescu, ”oamenii de sport si fair-play” Elisabeta Lipa, Cornel Dinu, Dumitru Dragomir, Anghel Iordanescu, Daniel Pancu, regizorul Sorin Iliesiu.

Cati ani au cei adusi de Firea: Petre Roman – 74 ani, Dumitru Dragomir – 74 ani, Cornel Dinu – 72 ani, Anghel Iordanescu – 70 de ani.

Transparenta face diferenta