De la tenis la sah. Boris Becker face prima mutare in cadrul Superbet Rapid&Blitz, a sasea etapa a celui mai mare turneu mondial de sah!

24

Boris Becker face prima mutare pe tabla de sah la Superbet Rapid & Blitz Chess, etapa a sasea de la Bucuresti a celei mai importante competitii de sah din lume. Renumitul campion de tenis este si un jucator de sah pasionat si a acceptat cu bucurie invitatia primita de la Fundatia Superbet, de a participa pe 5 noiembrie la deschiderea oficiala a evenimentului desfasurat sub egida Grand Chess Tour, de importanta strategica in stabilirea celui
mai bun jucator de sah al lumii.

Loading...

“Sahul se aseamana mult cu tenisul, mereu am crezut asta. Ambele implica multa strategie si putere de concentrare, in ambele situatii esti singur, fata in fata cu adversarul. De cand mi-am incheiat cariera in tenis, am dedicat mai mult timp sportului mintii, o mare pasiunea a mea, si sunt incantat sa particip la etapa Superbet Rapid & Blitz Chess de la Bucuresti unde am ocazia sa revad unii dintre cei mai buni jucatori din lume”, a declarat Boris Becker.

Editia din Bucuresti este penultima confruntare a sahistilor de renume international si va influenta clasamentul care va stabili cine va participa la marea finala de la Londra (Marea Britanie), din 2 decembrie. La Bucuresti vor veni 10 dintre cei mai bine clasati sahisti ai lumii pentru etapa ce va avea loc la Stejarii Country Club, intre 6 si 10 noiembrie, unde premiile disputate sunt in valoare de 150.000 de dolari!

“Suntem mandri ca am reusit sa aducem in premiera elita sahului mondial a Bucuresti si ne dorim sa transformam acest eveniment intr-o traditie. Romania se situeaza pe locul 22 din 186 la nivel international in clasamentul FIDE (Federatia Internationala de sah), iar sahul poate avea un viitor frumos in Romania. Prin acest eveniment deschidem o serie de colaborari de marca din lumea sahului prin care credem ca vom influenta pozitiv tanara generatie. Aceasta se poate astfel intalni cu campionii sahului mondial si vedea live mutarile strategice si lupta contra cronometru pentru locurile in marea finala Grand Chess Tour, de la Londra”, a declarat Vlad Ardeleanu, Director General Superbet, sponsor in cadrul Grand Chess Tour, alaturi de giganti internationali precum Vivendi SA, Tata Steel India, Saint Louis Chess Club, Chess Promotions, Lohia Foundation sau DeepMind, compania de Artificial Intelligence a Google.

Pe langa valoarea substantiala a premiilor puse in joc, ceea ce ii motiveaza pe sahistii cu performante remarcabile sa lupte pentru a castiga la Bucuresti este si miza importanta: punctele obtinute sunt decisive pentru a stabili lista finalistilor care se vor lupta la Londra pentru marele titlu.

Printre cei care se vor infrunta la Stejarii Country Club se numara Fabiano Caruana (SUA), numarul 2 la nivel mondial, marele rival al lui Magnus Carlsen – campionul en-titre al sportului mintii, care este deja calificat cu o diferenta semnificativa fata de urmatorii clasati la finala GCT de la Londra.

Cu Caruana se vor lupta si Wesley So (SUA), triplu campion national in Filipine, si Sergey Karjakin (Rusia) care detine recordul pentru cel mai tanar castigator al titlului de Mare Maestru, de la varsta de 12 ani. Lista completa a participantilor si detalii despre palmaresurile lor gasiti aici.

In paralel, Fundatia Superbet, sub patronajul Federatiei Romane de sah, al carei sponsor oficial Superbet a devenit de anul acesta, organizeaza in premiera, tot la Stejarii Country Club, o competitie nationala, SuperChess Cup. Jucatorii romani isi vor disputa suprematia de-a lungul celor 9 runde de sah-rapid si 18 de blitz, iar valoarea premiilor la acest turneu national insumeaza 15.000 USD.

“Marilor sahisti recunoscuti la nivel mondial li se vor alatura cei mai buni zece jucatori din cadrul Federatiei Romane de sah, intr-un turneu paralel, SuperChess Cup. Onorati de faptul ca am putut aduce, pentru prima data in Romania, un eveniment de o asemenea anvergura, ne dorim sa crestem interesul pentru aceasta arie sportiva si sa sustinem dezvoltarea sa prin initiative cu componente educative si sociale”, a declarat si Augusta Dragic, cofondator al Superbet si presedintele Consiliului Director al Fundatiei Superbet.

Superbet Rapid & Blitz Chess poate fi urmarit integral live pe site-ul: www.grandchesstour.org.