Dan Barna, liderul USR, raspuns categoric pentru Rares Bogdan, despre preluarea guvernarii: „Nu, categoric nu!”

10

Este pentru prima data cand liderul USR, Dan Barna, refuza public si categoric intrarea la guvernarea alaturi de PNL in cazul in care motiunea de cenzura impotriva guvernului Dancila va trece de Parlament.

Loading...

„Daca rezultatul alegerilor anticipate sau la termen vor arata aceasta configuratie pe care alegerile europarlamentare au aratat-o, USR-PLUS vom onora ceea ce electoratul ne cere. Am spus-o constant ca suntem pregatiti si hotarati sa intram la guvernare din 2020. Daca motiunea va trece vom sustine un guvern, dar solutia este cea a alegerilor anticipate.

Daca Guvernul va cadea saptamana viitoare, USR si-a exprimat expres sustinerea pentru orice guvern care nu va contine PSD, dar pentru preluarea guvernarii Romaniei am spus foarte clar ca sunt 4 obiective pe care le avem: fara penali in functii publice, pensiile speciale, alegerea primarilor in doua tururi si efectele OUG 114. Orice guvern fara PSD care isi asuma acest lucru va fi sustinut in Parlament de USR”, a afirmat Dan Barna.

Invitatia lui Rares Bogdan, facuta in direct, de a intrat impreuna la guvernare pentru a scoate tara de sub politica PSD a fost respinsa.

„Dar intrebareaa mea este pentru dumneavoastra. in cazul in care Guvernul Dancila va cadea saptamana viitoare intrati la guvernare pentru a ridica Romania din noroi sau nu?”, a afirmat Rares Bogdan.

„Daca cade guvernul Dancila logica nostra este foarte clara. E nevoie de un guvern care sa isi asume guvernarea si pregatirea anticipatelor, din punctul nostru de vedere, il vom sustine in Parlament”, a aratat Dan Barna.

„Deci la guvernare nu intrati?”, a mai incercat odata Rares Bogdan.

„Nu, categoric nu!”, a raspuns transant liderul USR, conform B1TV.